Menu
Tablet menu

(снимки) Как кметовете глезят абитуриентите?

От конферти до най-хитовите певици, от балони до постеля от истински розови листенца… такива са кметските дарове за абитуриентите. Няма спор, всеки управник се старае да угоди на младите. Да ги зарадва с жест за първия бал в живота им, за голямата крачка към живота, за стъпката напред.

В Благоевград от няколко години постилат на площада червен килим. Вадят червената персийска пътека от коридора пред кметския кабинет преди време и я слагат на площада. Всяка млада красива двойка се пренася с усещането в звездна реалност, пристъпвайки по червения килим, и преминава през цветна арка… така до мястото, където за снимка на клада е фонът „Аз обичам Благоевград“. С червен килим и приказни арки ги посрещат и в някои от ресторантите, където е празничната вечер на младите.

Пътека, обсипана със свежи листенца от истинска роза, с цветна арка, оплетена от смеещи се слънчогледи… най-напред вървят три малки светулки, които водят младите, осветявайки им пътя в живота… Така само на площада. В ресторанта за празничната вечер ги чакат Борис Дали и Кали, ДиЖдеи, истински виртуози… някой ще каже: „Е, пак Симитли…“ Пак Симитли, но се различават от фанфарите, балоните и конфетите, не че и там ги няма.

И в Разлог абитуриентите минаха по червен килим…там пък площадът беше се тотално преобразил с балонената украса. Стотици балони в лила и шампанско във всякакви форми, дъги, арки… съпровождаха младите в балната вечер. Имаше и балони-цифри, които разписваха снимките за спомен – от коя година са.

Банско пък се постараха да шашнат младежта с цели 12 арки. В бяло, зелено, червено. И пак много балони, носени от малки дечица, пак в цветовете на националното ни знаме. Така до площада, където ги чакаха заря и конфети, освен радостните погледи на множеството в публиката.

Какъвто и да е декорът, направен с много старание от местната власт по пътя им в първия бал в живота, сякаш на всичко еднакво силно изпъква блясъка на младостта в очите на абитуриентите, нагласени в най-красивите рокли, костюми.

Късмет, млади хора!

Оценете
(1 глас)

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

нагоре

Търсене

Login or Register