Menu
Tablet menu

(снимки) Многая лета за 80-годишен юбилей на читалище

80-годишен юбилей отпразнува Народно читалище „Владимир Маяковски“-1937 в симитлийското село Крупник.
 
Специални грамоти за принос в развитието на читалищното дело бяха връчени на всички бивши и настоящи просветители в читалището. Тя бяха наградени от председателя на управителния съвет на читалището Николай Неделчев. Подаръци бяха подарени на кметовете на Симитли и Крупник. Дошлите на празника имаха възможността да разгледат множеството медали и грамоти, с които са награждавани самодейците през годините. Фотоколажи бяха разположени на входа, за да си припомнят всички славните години на читалищна дейност.
 
 „Трудно започнало началото, много трудно, но в същото време е съхранено най- ценното културата и духовенството. С гордост мога да заявя, че през 70, 80, 90-те години е развивана най- голямата самодейност. Не мога да не спомена, че имаме и музейна сбирка, за нас това е гордост. Пожелавам да пребъде нашето читалище с всички млади хора“, каза Марио Лазаров, бивш председател на читалищното настоятелство във встъпителното си слово и приветствие към гостите.
 
 
„80 години читалище в Крупник, само по себе си това показва, какви будни хора  е имало още в началото на миналия век в Крупник. Не можем да не се гордеем с всичко, което е оставено като културно наследство на поколенията, които остават след нас. Нека читалището пребъде и остане културна институция, която развива будните деца на Крупник“, каза кметът на община Симитли Апостол Апостолов.
 
Кметът на село Крупник Иванка Чакалска, особено развълнувана, поздрави празнуващи и  гости. „За нас този празник е голям ден, 80 години културна институция в село Крупник, са време, което е дало много на развитието на селото. Честит празник и на многая лета“, пожела Чакалска. След награждаването и благодарностите дойде моментът и за тържествения концерт, посветен на 80-годишния юбилей на читалище ,,Владимир  Маяковски” . Специална награда от върховния читалищен съвет за принос  в развитието на културата на община Симитли и село Крупник връчи Михаил Цонев. 
 
Участие  в него взеха невероятните възпитаници на Детска градина ,,Детско царство”, които разсмяха публиката с театралните си заложби.  Мажоретен състав ,,Дъгица”  с ръководител Мария Дюлгерска и Танцов състав към читалище ,,Владимир Маяковски” с. Крупник с ръководител Мария Зулямска, показаха танцовите си умения на сцената.  Ученици от Средно училище ,,Св. Св. Кирил и Методий” с. Крупник  пяха и бяха бурно аплодирани.
 
Николай Кимчев заедно със самодеен състав от Крупник изпяха песента „Орловец“, певиците от село Черниче зарадваха публиката със своя песен, както и Мъжка Фолклорна група „Изворите“. Малин Домозетски  с радост запя песента за село Крупник и поздрави гости и празнуващи. Програмата беше закрита от невероятния танц на танцов състав „Кръшно хоро“ с ръководител Силвия Занева, които публиката бурно аплодираше. Голяма торта с фойерверки и свещички беше подарък от кметство Крупник за всички празнуващи самодейци.
Оценете
(0 гласа)

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

нагоре
  • 1
  • 2
  • 3
С рейс до Шилигарника и Вихрен!

С рейс до Шилигарника и…

Неделя, 15 Юли 2018

Графа те кани на рожден ден!?

Графа те кани на рожден…

Събота, 14 Юли 2018

Киберскаути и в Гоце Делчев

Киберскаути и в Гоце Делчев

Четвъртък, 12 Юли 2018

Търсене

Login or Register