Menu
Tablet menu

Не се гаси туй, що не гасне ... за Иван

Ръка за Иван подават и децата от Театрална школа "Ер малък" към ДТ "Проф. Енчо Халачев".  Младите театрали ще вдъхновят публиката с пламъка, който няма да изгасне с „Не се гаси туй, що не гасне”.  Постановката по текстове на Иван Вазов, Елин Пелин, Никола Вапцаров, поставена от режисьора Бранимир Митов   докосва зрителите със своя патриотичен дух.  Духовността не  е само дума, тя е като вълна, която не достига брега и няма да се изчерпа, заявяват младите актьори. По този начин те искат да вдъхновят и всички, загубили кураж, да им вдъхнат вяра и надежда. 
Всички пари, които се съберат,  ще преведат по дарителската сметка на Иван!
Цената на билета е 10лв. Билети може да се поръчват на телефон 0887982119 или да бъдат закупени непосредствено преди представлението на 18.07.2018 от 19.00 ч в Младежки дом Благоевград.
 
А това  е и историята на Иван: 
Той е на 14 години, тренира бейзбол и ще учи в Езиковата гимназия в Благоевград. 
В началото на месец май, Иван получава болки в коляното, които лекарите отдават на спортни травми от тренировките по бейзбол. Лекуващият ортопед прилага инжекции, но след две седмици болката става непоносима. Лекарите назначават рентген и скенер. 
Резултатите от скенера не са категорични, но съмненията са за остеосарком - злокачествен тумор, разновидност на рака на костната система. 
Семейството веднага е изпратено в Горна Баня, където биват назначени други изследвания - ЯМР; костна сцинтиграфия; рентген на гръден кош; ехография на коремни органи. 
 
За съжаление обаче до момента лекарите не са сигурни дали става въпрос за остеосарком или сарком на Юинг.
Но във всеки случай следващите стъпки са едни и същи- химиотерапия и операция (Различното в двете диагнози е вида на химиотерапията, която ще се предприеме преди и след операцията). По време на операцията се поставя имплант, който трябва да бъде с механизъм за растеж, заедно с костта, тъй като Иван е едва на 14 години. Имплантът се слага на мястото на колянната става и голяма част от бедрената кост. 
В България обаче такъв имплант все още не може да бъде изработен. Той трябва да бъде поръчан от Германия, като сумата, която е нужна за закупуването му е над 30 хил. лева (по данни от лекарите от Горна Баня).
Междувременно семейството се свързва с клиника в Германия, която предлага оферта само за операцията, на цената от 93 000 евро.
Както за повечето семейства в България, които са попадали в безмилостната борба с рака, така и за семейство Христови, сумата е непосилна.
 
В момента Иван има единствено дарителска сметка -
BG13FINV91501317178315
Титуляр на сметката е майката на Иван: Ваня Георгиева Христова
Първа инвестиционна банка АД
 
Кутии са поставени  и във всички офиси на ВиК-Благоевград.
Оценете
(0 гласа)

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

нагоре
  • 1
  • 2
  • 3
Искаш ли да видиш това:

Искаш ли да видиш това:

Сряда, 18 Юли 2018

Празнуват  Марин, Марина...

Празнуват Марин, Марина...

Вторник, 17 Юли 2018

Света Марина в Ракитна

Света Марина в Ракитна

Понеделник, 16 Юли 2018

  • 1
  • 2

Търсене

Login or Register