Menu
Tablet menu

С прототип на животоспасяващ несесер студенти от ЮЗУ грабнаха две награди

Студентите Марина Николова, Магдалена Димова, Георги Панов и Нехат Имам от специалност „Моделиране, технологии и мениджмънт в шевната индустрия“ в Югозападния университет „Неофит Рилски“ се представиха отлично на финала на най-големия национален младежки бизнес форум – „Изгряващи звезди“, организиран от Junior Achievement Bulgaria. Те създадоха проектите си под ръководството на преподавателите ас. д-р Благойка Пълева – Кадийска и преп. Елена Благова. 
 
Студентите се явиха в състезанието с тяхната студентска компания – „Еврика груп“ и успяха в рамките на два месеца да проектират и изработят действащ прототип на животоспасяващ несесер за планинари и природолюбители. За идеята си възпитаниците на ЮЗУ „Неофит Рилски“ бяха отличени с две първи награди в различни категории: 
 
* Голямата награда в рамките на съвместния проект #StartupТворилница на JA и на най-младия член на Европейския парламент Андрей Новаков за „Най-добър студентски екип от проекта #StartupТворилница. Наградата им бе връчена лично от него. Те ще имат възможност да посетят Европейския парламент в Брюксел през есента на 2017 г. по покана на Андрей Новаков. 
* Другата първа награда е в специалната категория „Вдъхновение за здравословен живот“, която им бе връчена от д-р Стамен Попов и д-р Росен Димитров от една от най-големите фармацевтични компании в света – Novartis. 
 
 
                                                                                                                                                           

                                                                                                                                                                                                                                    Снимка: JA Bulgaria

Оценете
(0 гласа)

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

нагоре
  • 1
  • 2
  • 3
Сбогом, Скаптопара

Сбогом, Скаптопара

Четвъртък, 14 Юни 2018

Търсене

Login or Register