Menu
Tablet menu

Студент, свирещ на 5 инструмента, представя ЮЗУ на фестивал в Сочи

Студент от ЮЗУ ще участва в Световния фестивал на младежите и студентите в Сочи.
Дмитро Труфкин, студент в четвърти курс, специалност „Изпълнителско изкуство“ ще представи Югозападния университет в Световния фестивал на младежите и студентите, който ще се проведе от 14 до 22 октомври 2017 г. в Сочи, Русия. 
 
В тазгодишното издание ще участват 20 000 младежи и студенти от 150 държави. Те ще имат възможност да се включат в различни културни, спортни, образователни, развлекателни и други дейности, които ще се организират по време на фестивала.
Участниците в мащабното събитие са определени след подбор, направен от национален комитет. Националният комитет за определяне на делегацията на Република България за Световния фестивал на младежите и студентите в Сочи, се състои от представители на Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието и науката, Националното представителство на студентските съвети, Руския културно-информационен център, Националния младежки форум, Националното сдружение „Младежки глас“, Националното движение „Русофили“, Младежкия клуб „Приятели на народите“ към Федерация за приятелство с народите на Русия и ОНД, Асоциацията за международно обществено развитие към Фондация „Славяни“ и Фондация „Устойчиво развитие за България“.
 
Участието на Дмитро е поредно признание за студента и за Югозападния университет. Четвъртокурсникът бе избран за „Чуждестранен студент на годината“ за 2016 г. Възпитаникът на Югозападния университет Дмитро има много участия в концерти, фестивали, многобройни записи в БНР-Благоевград. Освен специалността, по която се обучава, Дмитро учи актьорско майсторство и спортни танци. Свири на гайда, тромпет, пиано, акордеон и тъпан.
Оценете
(7 гласа)

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

нагоре
  • 1
  • 2
(снимки) Д. Грозданов от Симитли  шампион за 2017 -та по мотокрос

(снимки) Д. Грозданов от Симитли…

Вторник, 17 Октомври 2017

(снимки) Кои са големите финалисти по художествена гимнастика?

(снимки) Кои са големите финалисти…

Понеделник, 16 Октомври 2017

Търсене

Login or Register