Menu
Tablet menu

(снимки) Плакет и грамота за ЮЗУ- професор от Индия

Проф. д-р Добринка Чанкова, преподавател в Правно-историческия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“, участва в 6-ата Международна конференция за подкрепа на жертвите, с основна тема „Еволюиращи перспективи във виктимологията“. Форумът се проведе в Индия. Конференцията е събитие, вече традиционно организирано от този сравнително нов, но бързо развиващ се университет, с отлична инфраструктура за провеждане на образователен процес и научни изследвания, и основателно привличащ учени от цял свят. На нея бяха представени най-новите постижения на виктимологията и създадени отлични предпоставки за научни контакти. 
 
Във форума участваха над 300 участници от 20 страни от всички континенти и бяха изнесени 115 презентации.
Конференцията протече в пленарни заседания и работа в три паралелни секции. На тях бяха дискутирани на практика всички актуални и важни аспекти на защитата на жертвите и превенция на виктимизацията.
Проф. д-р Добринка Чанкова представи доклад на тема „Пострадалите от престъпления в България – между правото на ЕС и ежедневните предизвикателства пред ангажираните институции и организации“, който бе приет много добре и ще бъде публикуван. Осъществено бе и ръководство на научна сесия на тема „Пряката и непряка виктимизация в семейството“. 
 
През периода 22 октомври - 4 ноември 2017 г. същият университет организира и 15-ия азиатски докторантски курс по виктимология, подкрепа на жертвите и наказателно правосъдие, в който проф. Чанкова изнесе лекция „Възстановителното правосъдие - по-добър инструмент в подкрепа на жертвите“, приета изключително добре от любознателните студенти.
За участието в конференцията и курса презентаторите бяха наградени с почетен плакет за принос във виктимологията и грамота.
 
Всички проявиха изключителен интерес към университета ни и предложиха да се сключи договор за приятелство и сътрудничество. Още на място, със съдействието на Prof. Kshitij Bansal – помощник-директор на Офиса за международно сътрудничество и много добрата комуникация с българската страна бе изготвен договор, който бe подписан от тяхна страна, а вече и от ректора на Югозападния университет. На този етап договорът е рамков, но бе отправено предложение да бъде сключено и Еразъм+ споразумение, както и още един договор за обмен на студенти извън него.
Оценете
(0 гласа)

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

нагоре
  • 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
С рейс до Шилигарника и Вихрен!

С рейс до Шилигарника и…

Неделя, 15 Юли 2018

Графа те кани на рожден ден!?

Графа те кани на рожден…

Събота, 14 Юли 2018

Киберскаути и в Гоце Делчев

Киберскаути и в Гоце Делчев

Четвъртък, 12 Юли 2018

  • 1
  • 2
Кога и къде на Мечи крос?

Кога и къде на Мечи…

Неделя, 15 Юли 2018

Мондиал при кмета – мъжете с власт в Симитли си мерят таланта с бутонки

Мондиал при кмета – мъжете…

Четвъртък, 12 Юли 2018

Търсене

Login or Register