Menu
Tablet menu

Асистент от ЮЗУ за неумението ни да разговаряме в криминале

„Тих мрак“ е заглавието на новия криминален роман на Спасимир Тренчев, хоноруван асистент по американска литература в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Книгата бе представена днес в Университетската библиотека пред студенти, преподаватели и гости.
„Великите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат събития, малките умове обсъждат хора“,  с този цитат на Елинор Рузвелт започва романът на Спасимир, който разказва за сложните човешки взаимоотношения, които са станали сложни, заради неумението ни да разговаряме един с друг и да крием неща един от друг. 
 
Авторът започва да пише книгата си през 2007 година, като три пъти сменя заглавието й, докато намери най-точното, което обобщава цялата идея  и сюжет. „Тих мрак“ – в тихото градче, в което се развива действието се случва нещо, което се пази в тайна, всички хора мълчат от страх, клюките сковават града, а истината я знае само един. 
С този роман авторът иска да посъветва читателите да имат самостоятелно мислене, да не държат толкова на авторитети, а да вярват в себе си и сами да правят заключения за случващото се около тях. 
 
Спасимир Тренчев е автор на стихосбирката „Душа на изкуството“ (1993), повестта „Тъмен тласък“ (1997), сборника с хорър разкази „Неумираща любов“ (2017), романа „Апартаментът“ (2010) и книгата „Плажен масаж“.
Оценете
(0 гласа)

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

нагоре
  • 1
  • 2
  • 3
Сбогом, Скаптопара

Сбогом, Скаптопара

Четвъртък, 14 Юни 2018

Търсене

Login or Register