Menu
Tablet menu

Студенти по PR в дебат за интереса към книгите

Бъдещите специалисти по професионални комуникации от втори и четвърти курс на специалност „Връзки с обществеността“ организираха съвместно с Регионална библиотека „Димитър Талев“ – Благоевград дискусия на тема „Рекламната политика на библиотеката“. Зала „Изкуство“ на местната културна институция вдъхнови лектора Елена Петкова и присъстващите да дебатират какви са актуалните средства за комуникация с читателската аудитория и за популяризиране на книгата. Консенсус се постигна по повод необходимостта да се провежда комуникационна политика на основата на интерактивни директни срещи с отделните таргет групи.
 
Елена Петкова представи пред студентите предизвикателствата пред специфичния продукт – съвременната книга, сред които основно са слабият интерес от страна на младите хора и до известна степен липсата на финансови ресурси за инвестиране в дългосрочни комуникационни кампании. Петкова призова бъдещите професионалисти по PR да не ограничават полето на своята реализация и ги покани за стажанти в организирането и отразяването на събития на регионалната библиотека.
 
Публичната лекция е в рамките на разширеното сътрудничество академизъм-практика, което катедра „Връзки с обществеността“ активно поддържа на местно ниво. Работното посещение в  Регионална библиотека „Димитър Талев“ е синхронизирано с учебната програма по дисциплината „Основи на рекламата и брендинга“, водена от доц. д-р Славянка Ангелова и гл. ас. д-р Любомира Христова. 
Оценете
(0 гласа)

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

нагоре
  • 1
  • 2
  • 3

Търсене

Login or Register