Menu
Tablet menu

Приз за Американския университет

Американският университет в България (АУБ) бе отличен в категория „Образование“ на наградите „Мистър и Мисис Икономика“, които бяха връчени вчера от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и сп. „Икономика“.
 
При получаването на престижното отличие доц. д-р Емилия Занкина, първи заместник-ректор по академичните въпроси в АУБ, сподели:
 
„Изключителна чест е за мен да приема тази награда от името на Американския университет в България. Но още по-голяма радост за мен е факта, че КРИБ има категория „Образование“, и че образованието наистина е станало приоритет и за бизнеса, и за предприемачеството в България. Това наистина е най-важното. Разбира се, наградата е заслуга на всички тези, които в продължение на 26 години образоват нашите студенти и най-вече на нашите възпитаници, които са най-доброто доказателство за това, което ние правим.
 
Огромна чест е също да бъдем сред такава силна група други номинирани университети. И не само университети – ако видите категорията „Образование“, ще разберете колко разнообразен и динамичен е този сектор днес. Образованието не може да бъде успешно без партньорство и подкрепа от бизнеса и се надявам, че ще изпълним нашия дълг да засилим това партньорство все повече.“
 
Екипът на АУБ въвежда непрекъснати подобрения в подготовката на своите студенти, за да бъдат те конкурентоспособни на пазара на труда.  Образователният процес се провежда в малки класове, в динамична и интерактивна среда. Студентите получават знания от широк кръг дисциплини, което върви ръка за ръка с тясна специализация. Креативността, различният подход, способността да анализираш и решаваш комплексни проблеми, както и предприемаческото мислене са силно застъпени в програмата на АУБ.
 
АУБ е един от учредителите на Комитет „Образование“ към КРИБ, основан по-рано тази година. Сред целите му са осъществяване на по-тясна връзка между работодателите и учебните институции, повишаване на качеството на образователния продукт, диалог между държавната администрация и бизнеса, и подготовката на политики в тази сфера.
Оценете
(0 гласа)

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

нагоре

Търсене

Login or Register