Menu
Tablet menu

Над 35 ученици се борят за посещение в Европарламента

14 есета и 22 мултимедийни презентации се включиха в  ученическия конкурс „България в Европейския съюз – нашето настояще и бъдеще“, обявен от евродепутата Асим Адемов. Чрез тях младежите изразиха своето виждане за мястото на България като пълноправен член и пътя на страната ни за развитие в ЕС. Ученици от територията на всички 14 общини в област Благоевград активно се включиха в надпреварата и показаха завидни знания и умения по темата.

Две са категориите, в които протича състезанието - ученици от 8-ми и 9-ти клас участват чрез авторско есе, а тези от 10-ти, 11-ти и 12-ти клас – чрез мултимедийна презентация. Оценяването на получените творби ще се осъществи от тричленно жури в състав: проф.д-р Антони Стоилов – заместник - ректор „Образователни дейности“ в Югозападен университет „Неофит Рилски“, Благоевград, д-р Росинка Проданова – продуцент в БНР- Радио Благоевград и Юлиана Христова – старши експерт по Български език и литература в РУО – Благоевград.

Ще бъдат връчени по 3 първи и 3 поощрителни награди и в двете възрастови категории. Трима от победителите във всяка от категориите ще имат възможността да посетят Европейския парламент в Брюксел, а носителите на поощрителни награди ще могат да се запознаят на място с работата на една от най-важните български държавни институции - Народното събрание.

Резултатите ще бъдат обявени на фейсбук страницата на  Асим Адемов, а награждаването на победителите ще бъде в тържествена обстановка и в присъствието на официални лица в гр. Благоевград през месец февруари 2018 г.

Оценете
(0 гласа)

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

нагоре
  • 1
  • 2
  • 3

Търсене

Login or Register