Menu
Tablet menu

Мениджър от Discovery Network се среща с бъдещи студенти на Американския

Българин, който работи в BBC, ще се срещне с бъдещите студенти в  Деня на отворените врати.

Какви подходи използват преподавателите по маркетинг, журналистика, счетоводство, компютърни науки и философия в Американския университет в България? Това ще могат да разберат лично посетителите в Деня на отворените врати на 10 февруари, тази събота. Лектори по различните дисциплини от 5 държави ще говорят пред младежи и техните родители, които се интересуват от кандидатстването и нивото на образование в АУБ. Лекциите ще са на английски, който е работният език в университета, а самите лектори са от България, Великобритания, Италия, Ирландия и САЩ.

Денят на отворените врати ще трае почти цял ден, като включва и други среща с интересни хора, завършили университета. Тази година сред имената са българинът Явор Атанасов, който работи в британския медиен гигант BBC като софтуерен инженер, и сърбинът Иван Иванов, Маркетинг мениджър за Централна и Източна Европа на Discovery Network.

Следва организиран тур из целия кампус на университета, включително модерната театрална зала и библиотеката, където се пазят редки исторически предмети, които не могат да се видят обикновено в България. Сред тях са една бройка от рядка библия, печатана на оригиналната преса на Гутенберг през 1978 година и оригинален брой на сп. Рийдърс Дайджест от годината на създаване на списанието – 1920 г.

Всички заинтересовани посетители могат да посетят кампуса в Благоевград и да усетят специфичната атмосфера на живота в АУБ. Дни на отворените врати се правят там два пъти годишно.

Оценете
(0 гласа)

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

нагоре
  • 1
  • 2
Шампионът на Симитли на крачка от почетната стълбица в Гърция

Шампионът на Симитли на крачка…

Понеделник, 19 Февруари 2018

Кмет прескочи тъмната стая на конгреса на БФС

Кмет прескочи тъмната стая на…

Петък, 16 Февруари 2018

Търсене

Login or Register