Menu
Tablet menu

Световнопризнат български учен с лекции в ЮЗУ

Световнопризнатият учен проф. Пламен Атанасов ще гостува на Югозападния университет „Неофит Рилски“ от 12 до 15 март 2018 г. Проф. Атанасов е директор на Центъра за микроинженерни материали към Университета на Ню Мексико, Албакърки, САЩ и вицепрезидент на Международната електрохимична асоциация (International Society of Electrochemistry). Посещението му в Югозападния университет е по покана на ръководителя на Иновационния център за еко енергийни технологии (ИЦЕЕТ) и зам.-декан по научноизследователската дейност на Природо-математическия факултет при ЮЗУ „Неофит Рилски“ проф. д-р Марио Митов.

Целта на визитата е проф. Атанасов да се запознае с дейността на ИЦЕЕТ и да бъдат обсъдени възможности за активно сътрудничество за реализиране на мащабни научноизследователски проекти, финансирани от различни международни програми. В рамките на визитата ще бъде дискутиран и напредъка по изпълнението на текущ проект „Нови горивни елементи, базирани на химични и микробни процеси“, реализиран в ИЦЕЕТ от екип под ръководството на проф. Митов.

На 14 март 2018 г. (сряда) проф. Пламен Атанасов ще изнесе публична лекция на тема „Ново поколение електрокатализатори за горивни елементи“. Пред преподаватели, докторанти, студенти и гости проф.Атанасов ще представи иновативен подход, разработен от неговия екип, за създаване на катализатори несъдържащи благородни метали, както и приложението им в разнообразни енергопреобразуващи технологии – от горивни елементи за автомобилната индустрия до устройства за пречистване и обезсоляване на води. Лекцията ще се проведе от 13.30 ч. в зала 114 на Учебен корпус №1.

Оценете
(0 гласа)

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

нагоре
  • 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
С рейс до Шилигарника и Вихрен!

С рейс до Шилигарника и…

Неделя, 15 Юли 2018

Графа те кани на рожден ден!?

Графа те кани на рожден…

Събота, 14 Юли 2018

Киберскаути и в Гоце Делчев

Киберскаути и в Гоце Делчев

Четвъртък, 12 Юли 2018

  • 1
  • 2
Кога и къде на Мечи крос?

Кога и къде на Мечи…

Неделя, 15 Юли 2018

Мондиал при кмета – мъжете с власт в Симитли си мерят таланта с бутонки

Мондиал при кмета – мъжете…

Четвъртък, 12 Юли 2018

Търсене

Login or Register