Menu
Tablet menu

Студенти от Македония учат от монография на преподавател от ЮЗУ

В Международния славянски университет „Гаврило Романович Державин“ в Свети Никола, Република Македония бе представена монографията „Организационна култура и мотивация на персонала – теоретични основи и добри практики“. Нейни автори са зам.-деканът на Правно-историческия факултет към ЮЗУ „Неофит Рилски“ – доц. д-р Валентин Василев и зам.-деканът на Факултета по правни науки към Международния славянски университет – доц. д-р Иван Ефремовски. (Доц. Ефремовски завършва магистърска програма по „Публична администрация“, след което защитава докторска степен по „Организация и управление извън сферата на материалното производство“ в Правно-историческия факултет на Югозападния университет.) 
 
Разработката беше издадена на български език през 2017 г., а настоящото издание е превод на оригинала на македонски език и е първият подобен текст, превеждан в Македония с образователна цел. Трудът на авторите е утвърден с решение на Академичното ръководство на македонското висше училище като задължително учебно пособие в специалностите „Право“ и „Публична администрация“ на Международния славянски университет.
На представянето на книгата присъстваха академичното ръководство на университета, преподаватели, студенти, общественици, ръководители и експерти от общински структури от България и Македония.
 
Доц. Ефремовски в експозето си представи основните акценти на разработката и приносните й моменти за теорията в областта на управлението, а доц. Василев от своя страна, насочи вниманието на гостите към практическата стойност на разработката и нейните позитивни потенциални приложения в работата на публичната администрация.
Рецензентите проф. Илиевски и проф. Мирасчиева запознаха присъстващите с основни моменти от своите аналитични оценки. 
В края на презентацията авторите дадоха заявка за нови бъдещи разработки в областта на управлението на човешките ресурси в публичната сфера, които да бъдат от полза както на студентите в България и Македония, така и на специалистите в публичната и бизнес администрация.
Оценете
(0 гласа)

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

нагоре
  • 1
  • 2
  • 3
Сбогом, Скаптопара

Сбогом, Скаптопара

Четвъртък, 14 Юни 2018

Търсене

Login or Register