Menu
Tablet menu

Доцент показва частната си колекция за женската красота

Изискана камерна изложба с творби от една частна колекция представя Градска художествена галерия в Благоевград. 50 избрани творби, събирани (закупени и подарени) в продължение на повече от трийсет години от доц. д-р Пламен Пъчев, преподавател в ЮЗУ “Н. Рилски”.

Колекцията включва петдесетина работи върху хартия /рисунки с молив, туш и сангин, пастели, акварели, но и тиражна графика/, обединени под общото мото "Акт и еротика". Изложбата представя по-скоро известни имена като Майстора, Бешков, Иван Лазаров, Васил Стоилов, Илия Петров, но и акад. Скорчев, Казаков, Греди Асса, Маня Вапцарова, Георги Пенчев, Спартак Дерменджиев, Надежда Кутева, Владимир Чукич, Мария Духтева и др..

Има и по-млади автори - например Йордан и Тони Тодорови, Александър Талалъм.

Има няколко неща с неопределено авторство, които представят желанието на твореца и/или любителя да интерпретира женската красота, но и еротичното излъчване.

Доцент Пламен Пъчев, макар и икономист по образование и професия (учил е в Русия), без съмнение е поет и художник по душа, за когото тази уникална колекция е нещо много важно в живота му.

Доц. д-р Пламен Пъчев е доктор по икономика, специалист по управление и организационно развитие и доцент по международни икономически отношения в ЮЗУ “Н. Рилски”.

Откриване на изложба от частната колекция на доц. Пъчев на 14.06. (четвъртък) от 18:00 часа в малката зала на Градска художествена галерия.

Оценете
(0 гласа)

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

нагоре

Търсене

Login or Register