Menu
Tablet menu

Виртуозите Венсант и Лъчко за Франкофоли, на Франкофоли

Заради тях финалът на младежки модул „Francofolies. Благоевград“ бе най-чакан, най-вълнуващ. Стотина младежи от България и Франция, за първи път и от Гърция, се включиха и тази година в Младежки модул „Francofolies.Благоевград“. иначе и самият форум бе изключително интересен, от самото начало. За приветствие към младите и отношение към темите, които ги вълнуват, на младежкия форум бяха и евродепутатите Андрей Новаков и Асим Адемов, зам.- министърът инж. Таня Михайлова,и зам.-кметът на Благоевград Христина Шопова. началникът на РУО Ивайло Златанов.

Най-чаканият момент във форума бе съвместното вълнуващо изпълнение на талантливия изпълнител, с български корени, Венсант Винел и благоевградския талант Лъчезар Кацарски, които закриха Младежки модул на „Francofolies. Благоевград“. Двамата изпълнители поздравиха участниците с красивите си гласове. Те се обединиха в обща идея, че няма невъзможни неща, че няма граници, когато талантът, желанието, музиката и изкуството са водещи. Посланието, което отправиха към младежите от форума бе да вярват и да следват мечтите си.

„Младежкият модул е голямата гордост на фестивала „Франкофоли“, защото млади хора като вас се събират заедно в Благоевград. Тази година имаме и участие на група от Солун. Пожелавам ви „На добър час“ и успешна работа!“, с тези думи заместник- кметът Христина Шопова откри модула. Тя благодари за подкрепата на събитието от страна на Министерството на образованието и науката, на евродепутатите Андрей Новаков и Асим Адемов, както и на РУО- Благоевград.

Заместник- министърът на образованието и науката инж. Таня Михайлова поздрави кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов, заместник- кметът Христина Шопова и всички организатори и участници за провеждането на форума. „Темата, по която ще работите, е формулирана така, че да провокира вашето виждане и фокус върху важността на изкуството и достъпа до него.Изкуството като възможност да промени човек, изкуството като възможност да покаже нови хоризонти и пътища пред тези, които са със затруднен достъп. Безспорно, тази тема е важна и за образованието, защото само знанието не е достатъчно.Много важно е това, което се формира вътре в училище, в класните стаи като отношения, като взаимоотношения, като виждане за света“, каза зам.- министър инж.Михайлова. Тя пожела успешна дискусия на участниците.

Най- младият член на европарламента и пример за това как когато искаш нещо силно- можеш да успееш -Андрей Новаков също отправи своите послания към младите. „Много е важно да имаш прекрасни хора до себе си, с които да започнеш своята кариера, каквато несъмнено е г-жа Шопова. Радвам се, че за поредна година мога да ви поздравя. Вие сте един от примерите как младите хора могат да „разбият“ клишето и се радвам, че това не е единичен случай, а за пореден път можем да докажем на всички, които твърдят, че младото поколение в България е загубено, че всички, които са умни, талантливи и работливи отдавна са напуснали страната- не, това не е вярно. Има хора като вас! И заедно можем да се преборим тази държава да стане хубаво място за живеене!“, каза евродепутатът Андрей Новаков.

С „Добре дошли“ в един от най- хубавите градове в България, поздрави евродепутатът Асим Адемов. „Един от най- бързо и прогресивно развиващите градове в България, което се дължи на изключително силния екип на общинска администрация, начело с кмета д-р Атанас Камбитов, заместник- кметът Христина Шопова, която е сърцето и душата на тези културни мероприятия, които се случват в Благоевград!Прието е да се казва, че младите трябва да се учат от по- възрастните, да следват техния добър пример, но при мен се случи така, че аз малко по- късно постъпих на работа в Европейския парламент и научих много неща от моят много по- млад колега и приятел Андрей Новаков. Това показва само, че ние като хора сме си нужни един на друг, за да успяваме в нашия път, което води до това да направим България още по- приятно и хубаво място за живеене“, сподели още евродепутатът Асим Адемов и пожела на участниците препятствията, които срещат по пътя си да ги обединяват, да бъдат по-сплотени, за да успяват.

По време на Младежкия модул, младежите дискутираха върху три тези: „Да се задържи вниманието ни върху земните проблеми означава да се ограничи човешкият дух.” - /Стивън Хокинг/;, „Някой може и да съществува без изкуство, но никой не може да е жив без него” – / Оскар Уайлд / и Човек познава себе си в борбата с препятствията”. /Антоан дьо Сент-Екзюпери/.  

Оценете
(0 гласа)

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

нагоре
  • 1
  • 2
  • 3
Искаш ли да видиш това:

Искаш ли да видиш това:

Сряда, 18 Юли 2018

Празнуват  Марин, Марина...

Празнуват Марин, Марина...

Вторник, 17 Юли 2018

Света Марина в Ракитна

Света Марина в Ракитна

Понеделник, 16 Юли 2018

  • 1
  • 2

Търсене

Login or Register