Menu
Tablet menu

Елин Пелин „смрази” зрелостниците в Благоевград, абитуриент показа получените отговори по телефона

„Измръзнахме”, това бяха първите реплики на излизащите зрелостници от матурата по български език от НХГ в Благоевград. Оказа се, че трябвало да съблекат якетата си и да ги оставят отпред заедно с телефоните си при квесторите. Въпреки драконовските мерки обаче абитуриент показа пред Агенция БГ получените отговори по телефона. Той обясни, че имал два телефона, единият оставил при квесторите, другият – в джоба и спокойно  могъл да препише изпратените отговори, като отиде до тоалетната,  но уж не го направил.  Дванадесетокласникът не пожела да каже колко е платил за получените отговори и кой му ги е изпратил. 
Иначе доволни излязоха от матурата по български език и литература учениците от НХГ. Дванадесетокласниците обясниха, че не било трудно, най-трудно за Милена Димитрова се оказала пунктуационната част. Според нея строгите мерки не ги стресирали, но били досадни. Свалили си якетата, измръзнали, до тоалетната квесторите ги придружавали. По никакъв начин не можело да се преписва. Тя смята, че ще изкара 4,50 или 5 на матурата и ще кандидатства в Американския университет или ЮЗУ.  
Учениците от 12-ти клас писаха върху откъс от повестта "Гераците" на Елин Пелин. Това стана ясно, след като точно в 9 часа експертът от МОН Милена Иванова съобщи темата.  
Изпитът  продължи 4 часа. Тестът беше генериран рано тази сутрин чрез компютър от 11 милиона възможни комбинации. Резултатите от матурата ще станат ясни до 10 дни.
Оценете
(0 гласа)

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

нагоре
  • 1
  • 2
  • 3

Търсене

Login or Register