Menu
Tablet menu

Грамоти за борбата срещу наркотиците

Клубовете по превенция на наркоманиите в Банско приключиха своята дейност за учебната 2016/2017г.
С последния училищен звънец завърши и работата на клубовете по превенция на наркоманиите, част от дейността на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.
 
Секретарят нa Общинския съвет по наркотични вещества – гр. Благоевград Магдалена Рахова и Главчева – секретар на комисията в Банско, връчиха грамоти на всички участници за активното им участие в борбата с употребата на наркотици. 
Първи получиха своите грамоти най-малките участници от НУ „Св. Паисий Хилендарски”, последвани от възпитаниците на СУ „Неофит Рилски”, професионалните гимназии, защитените жилища и училищата в гр. Добринище и с. Места. 
 
По случай Световния ден за борба с наркоманиите – 26 юни на по-големите ученици от СУ „Неофит Рилски” и тези от гимназиите бяха прожектирани презентация „Писмо от Лора” и филма „Пропуснат живот”. Подрастващите имаха възможност да се запознаят с чувствата, мислите, начина на живот на наркоманите и тяхната съдба. Много силни думи бяха казани от героите във филма като „Убива първата доза, не последната. Защото, ако не опиташ, няма да се пристрастиш.” и „Какъв е изходът за един наркоман ли? Два са най-вероятните изхода – затвора или гроба.”
 
Наесен, със стартирането на новата учебна година, клубовете по превенция на наркоманиите ще възобновят своята дейност, а дотогава си пожелаха едно прекрасно лято без наркотици. Всяка година Магдалена Рахова – секретар нa Общинския съвет по наркотични вещества – гр. Благоевград и обществен възпитател, работи с ученици от училищата на територията на община Банско в клубовете „Живот без дрога” в НУ „Св. Паисий Хилендарски” – гр. Банско, „Щастливи без дрога” в СУ „Неофит Рилски” – гр. Банско, „Живей в светлина, не в сянка” в Професионалните гимназии в Банско, „Живот без пороци” в Защитени жилища 3 и 4, „Кажете стоп на дрогата” в ОУ „Св. Климент Охридски” – гр. Добринище и „Да кажем не на черния живот” в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – с. Места.
Оценете
(0 гласа)

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

нагоре
  • 1
  • 2
  • 3
Сбогом, Скаптопара

Сбогом, Скаптопара

Четвъртък, 14 Юни 2018

Търсене

Login or Register