Menu
Tablet menu

И Черноморието „за“ втора кабинка в Банско

Национална асоциация “Българско Черноморие” изпрати писмо в подкрепа на желанието на курорта Банско  за развитие. Те припознават проблема с изграждането на втори лифт в курорта Банско и Пирин планина за национален проблем, поради което изразяват своята подкрепа за справедливия протест на жителите на община Банско.
„Изпълнителната власт на няколко правителства отказва да даде зелена светлина за изграждане на втори лифт в Пирин.
 
Тези правителства от малък регионален проблем създадоха голям национален проблем.
Туризмът в България е национален приоритетен отрасъл, а не регионален местен занаят. 
Претекстът, че пишман еколози били пречка за стартиране на процедура за изграждане на втори лифт, е вече изтъркан и смешен. „Нямало втори лифт защото никой не е поискал неговото изграждане”.  Цял свят разбра, че българският туризъм има нужда от втори лифт в Пирин и иска да бъде изграден, само те не разбрали!  Главатарят създател на „зелени политики” дава инженерни решения за разширение на съществуващия лифт. Боже опази хирург да управлява ядрена централа или ядрен физик да те оперира.
 
Туристите трябвало да се будят рано сутринта около 5 часа, за да нямало опашки на лифта. Тук зеленият главатар се припознава, като генерал, който вдига войниците сутринта за строева подготовка. Явно не прави разлика между туристи и войници.
Като черешката на тортата самозабравилият се „експерт еколог” изтъква с радост, че липсата на втори лифт е довела до това, че на много банскалии имотите се разпродават от частни съдебни изпълнители за 100-200 евро кв.м. – което било нормална цена!?!
 
Да се радваш, че част от икономиката на България може да бъде докарана до фалит е чиста проба подривна дейност. По-малко приходи в бюджета значи по-ниски пенсии, значи по-недостъпно здравеопазване. Това желае зелената мафия – в България да има бедни и прости българи, за да може да бъдат лесно лъгани.
Защо изпълнителната власт приема тези „научни, експертни и екологични доводи” никой не знае. Приканваме всички българи да подкрепят справедливия, национално значим протест на хората от Банско, за да не дойде частен съдебен изпълнител и в други домове, а хората да се принудят да живеят в землянки сред природата“, се казва още в писмото на председателя на асоциацията Димитър Канариев.
Оценете
(0 гласа)

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

нагоре
  • 1
  • 2
  • 3
Сбогом, Скаптопара

Сбогом, Скаптопара

Четвъртък, 14 Юни 2018

Търсене

Login or Register