Menu
Tablet menu

Пак смърт в мината

Вагонетка уби 55-годишен миньор в рудник „Ораново“. Инцидентът е станал към 16.00 часа. Пострадал при инцидента е един миньор, други трима се отървали по чудо. Пострадалият веднага е транспортиран от екип на Спешна помощ до болницата в Благоевград, където половин час по-късно издъхнал от раните си. Починалият е Стефан Синяков от село Долно Осеново, дългогодишен миньор.

По първоначална информация, вагонетка, натоварена с въглища е излязла от коловозите и затиснал миньора. Той бил с още трима негови колеги, които изскочили в страни в последния момент. Разпитват се колегите на Стефан, предстои да се изясни дали поредния трагичен инцидент е следствие на човешка грешка или техническа неизправност, или техническа неизправност следствие на човешка грешка.

Пак смърт в мината. Близо 4 години нямаше почернени миньорски семейства. Ироничните горчиви коментари са на местните в Симитли и общината. Които не се учудват каквато и лоша новина да излезе от под земята в „Ораново“. Напомняме, през 2013 мината уби петима, няколко години по-рано пак тежък инцидент в рудника взе жертви. Експертизите винаги сочат – липса на човешка грешка и персонална вина и отговорност. Бивши и настоящи миньори обаче анонимно коментират, че за смъртта и тежките инциденти под земята има виновни…

Оценете
(0 гласа)

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

нагоре
  • 1
  • 2
  • 3
Сбогом, Скаптопара

Сбогом, Скаптопара

Четвъртък, 14 Юни 2018

Търсене

Login or Register