Menu
Tablet menu

Абитуриенти от Икономиката триумфираха на конкурс, влизат с шестици в УНСС

Триумф направиха гимназистите от Професионална гимназия по икономика „Иван Илиев” – Благоевград.
 
Първо, второ и трето място на конкурс по счетоводство в София грабнаха абитуриентите от ПГИ-Благоевград.
 
Първото място взе  Беатрис Василева от Професионална гимназия по икономика „Иван Илиев” – Благоевград  с 86% решение на задачите.
На второ място се класираха  Анастасия Войнишка от Професионална гимназия по икономика „Иван Илиев” – Благоевград, Лъчезар Чорбаджиев от Професионална гимназия по икономика „Иван Илиев” – Благоевград със 73% решение на задачите.
На трето място бяха също ученици от ПГИ – Благоевград -  Габриела Муртова, Румен Педов с 65% решение на задачите.
 
В конкурса  участват най-изявените ученици от XII клас на професионалните гимназии  по икономика от цялата страна, както и от други професионални гимназии, в  които се изучава счетоводство.
Учениците  с най-добри резултати от заключителния етап на конкурса, класирани на  първите 5 (пет) места, получават оценка „отличен 6.00” за успешно  положен конкурсен изпит за кандидатстване в Университета за национално и  световно стопанство за поднаправление „Финанси, счетоводство и контрол”  за учебната 2018-2019 г. При класирани повече от пет участници с  най-добър резултат, на всички тях се признава оценка „отличен 6.00“.
Наградените  ученици получават специален сертификат от Университета за национално и  световно стопанство и грамота от Обединена редакция за книги и периодика  „Мисъл”.
Оценете
(1 глас)

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

нагоре
  • 1
  • 2
  • 3

Търсене

Login or Register