Menu
Tablet menu

С автобуси и домакинства на газ борим замърсяването в Благоевград

Газифициране на битовия сектор – поетапно увеличаване броя на домакинствата отопляващи се с газ от централен източник. Също така подмяна на стационарни индивидуални и многофамилни домакински горивни устройства на твърдо гориво, поставяне на филтри за ФПЧ10 на комините на горивни инсталации на твърдо гориво. Предвижда се обновяване на автобусите от градския транспорт, с автобуси, отговарящи най-малко на стандарт за вредни емисии ЕВРО 5, автобуси на газ и/или електро- и хибридни автобуси.
 
Това са някои от мерките, които се предвижда да бъдат взети в Благоевград за намаляване на замърсяването. Сред мерките са включени и въвеждане на зони с ниски емисии, редовно измиване на основните пътни артерии, благоустройство на крайпътните и междублокови пространства, озеленяване на свободните площи, поддържане в добро състояние на пътната настилка, контрол на строителните дейности на територията на общината.
 
Днес на пресконференция бе представен проектът „Актуализация на програмата за качеството на атмосферния въздух на територията на Община Благоевград“. На срещата присъстваха Зорница Кралева - заместник-кмет на Община Благоевград по европейски проекти и програми, инж. Емилия Тунева - заместник-кмет по строителство и сигурност на Община Благоевград, инж. Диана Стефанов,а главен експерт „Еколог“ на Община Благоевград и ръководител на проекта, Евгения Андреевска - представител на ДЗЗД „Еко Еър София“, фирмата изпълнител по проекта, Гергана Рабанова -  представител на РИОСВ-Благоевград, представители на институции, медии и граждани. 
Общата стойност на проекта е 98 140,00 лв. 
Оценете
(0 гласа)

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

нагоре
  • 1
  • 2
  • 3

Търсене

Login or Register