Menu
Tablet menu

Хиляди на протест, искат да карат ски в България

Хиляди привърженици на зимните спортове се стекоха в центъра на София, за да покажат своята позиция в подкрепа на правителственото решение за промяна на Плана на управление на НП „Пирин“. Шествието под надслов „Искаме да караме ски в България“ стартира от ъгъла на "Витошка" и "Патриарха"-а и премина в дълга колона по бул. „Дондуков“ до площад „Св. Александър Невски“. Събитието в подкрепа на банскалии и техния кмет Георги Икономов уважиха вицепремиерът Валери Симеонов, евродепутатът Ангел Джамбазки, кметовете от Пиринския край, депутати от 44-то Народно събрание, продуцентът Андрей Арнаудов, състезателката по спортна стрелба Мария Гроздева със съпруга си Валери, бившите гимнастички Михаела Маевска и Христиана Тодорова, лекоатлетът Тихомир Иванов, Ути Бъчваров и много други. Фолклорни песни, традиционни български носии, усмихнати лица и разбира се, кукери, бяха част от събитието.

Кметът Георги Икономов развя българското знаме пред бившия партиен дом с думите:

„Здравейте приятели, защо сме тук?

Като кмет на община Банско аз заявявам, че днес сме тук, за да кажем ясно, че всички ние обичаме Пирин, обичаме България и искаме да караме ски в България!

И нашата обич е истинска, за разлика от платената, булевардна любов на псевдоеколозите!

Тук сме, за да заявим нашата категорична подкрепа за развитието на зимните спортове в България.

Тук сме за да подкрепим всички онези, които развиват туризма в България и инвестират в родната икономика.

Тук сме, за да подкрепим правителството и неговото решение за промяна на Плана за управление на Национален парк Пирин, като искам лично да благодаря и на министър председателя Бойко Борисов.

Събитието продължи с хепънинг пред храм-паметника "Александър Невски", където шествието прерасна в концерт с участието на DJ Sprite, световния шампион по бийтбокс Skiller & Atesh и брейкденсърите от Pachoville Crew и Sofia City Breakers. Етнопевицата Елица Тодорова предизвика спонтанно хоро, а братя Пищолски и Тита завършиха партито.

То бе подкрепено от скиори и сноубордисти от всички зимни центрове в страната.

Оценете
(0 гласа)

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

нагоре
  • 1
  • 2
  • 3

Търсене

Login or Register