Menu
Tablet menu

Ученици с капачки за бъдеще

280кг капачки са събрани в инициативата „Капачки за бъдеще“ в Благоевград. От тях 150 кг са от учениците от III ОУ„Димитър Талев“, които се включиха активно в инициативата. Възпитаниците от III ОУ „Димитър Талев“ направиха поредно дарение от пластмасови капачки. 
Те участваха в инициативата на Мартина Йорданова и Лазар Радков, която е под наслов „Капачки за бъдеще“. Капачките се събират в Туристически културно-информационен център към Община Благоевград. 
 
След дареното количество през изминалата 2017 година, надхвърлящо 100 кг., Община Благоевград продължава да подкрепя инициативата и през 2018 година. Туристически културно-информационен център Благоевград остава единственият постоянен пункт за събиране на пластмасови капачки към кампанията „Капачки за бъдеще“. Благодарение на даренията от пластмасови капачки през последните три месеца и силната заинтересованост на гражданите в цялата страна, на 16 декември 2017 бе дарен кувьоз на болницата в Червен бряг. 
 
В момента се прави подбор на най-нуждаещите се болници, за да се определи къде ще бъде дарен следващият такъв. Община Благоевград благодари на учениците от ПГИ „Иван Илиев“, ПГСАГ „Васил Левски“, III ОУ „Димитър Благоев“, на всички граждани и фирми, които се включиха в кампанията и апелира да продължат да допринасят за спасяването на човешки животи и за опазване околната среда.
Оценете
(0 гласа)

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

нагоре
  • 1
  • 2
  • 3

Търсене

Login or Register