Menu
Tablet menu

Тече подписка за доближаване на заплатите ни с европейските

Събират подписи за нова общоевропейска инициатива - да има еднакво заплащане за еднакъв труд в страните от Европейския съюз. Това съобщи основателят на вестник „Свободно слово“ Димитър Николов в Благоевград.  Идеята е да се намали разликата в стандартите на различните държави в Европейския съюз. До май  тази година трябва да бъдат събрани 1 млн. подписа от 7 държави, като има определени квоти.

За България са 13 000 подписи. До момента са събрани над 6000 подписа на хартиен носител и 1360 в интернет. В петицията за „Доходен съюз“ са заложени две искания. Едното е да се намали разликата в стандартите на живот между живеещите в източните и западноевропейските държави, а второто да се повишат доходите в по-бедните страни-членки на ЕС на принципа „Равен труд – еднакво заплащане“. По всички критерии сме на опашката в Европа, категоричен е Николов.

Инициатор е унгарската партия "Йоббик", а от българска страна в инициативата участва Българската национално-радикална партия. Подкрепя я и КТ „Подкрепа“. ВМРО-БНД също я подкрепят, но не могат да се включат, тъй като  зам. -председателят им и евродепутат Ангел Джамбазки е член на Консервативната партия в Европейския парламент, които са против, допълни Николов.

Само ако всички страни изпълнят своята квота и бъде постигната минималната бройка от 1 милион подписа, може да има обсъждане в Европарламента.

Оценете
(1 глас)

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

нагоре
  • 1
  • 2
  • 3
Искаш ли да видиш това:

Искаш ли да видиш това:

Сряда, 18 Юли 2018

Празнуват  Марин, Марина...

Празнуват Марин, Марина...

Вторник, 17 Юли 2018

Света Марина в Ракитна

Света Марина в Ракитна

Понеделник, 16 Юли 2018

Търсене

Login or Register