Menu
Tablet menu

Тече подписка за доближаване на заплатите ни с европейските

Събират подписи за нова общоевропейска инициатива - да има еднакво заплащане за еднакъв труд в страните от Европейския съюз. Това съобщи основателят на вестник „Свободно слово“ Димитър Николов в Благоевград.  Идеята е да се намали разликата в стандартите на различните държави в Европейския съюз. До май  тази година трябва да бъдат събрани 1 млн. подписа от 7 държави, като има определени квоти.

За България са 13 000 подписи. До момента са събрани над 6000 подписа на хартиен носител и 1360 в интернет. В петицията за „Доходен съюз“ са заложени две искания. Едното е да се намали разликата в стандартите на живот между живеещите в източните и западноевропейските държави, а второто да се повишат доходите в по-бедните страни-членки на ЕС на принципа „Равен труд – еднакво заплащане“. По всички критерии сме на опашката в Европа, категоричен е Николов.

Инициатор е унгарската партия "Йоббик", а от българска страна в инициативата участва Българската национално-радикална партия. Подкрепя я и КТ „Подкрепа“. ВМРО-БНД също я подкрепят, но не могат да се включат, тъй като  зам. -председателят им и евродепутат Ангел Джамбазки е член на Консервативната партия в Европейския парламент, които са против, допълни Николов.

Само ако всички страни изпълнят своята квота и бъде постигната минималната бройка от 1 милион подписа, може да има обсъждане в Европарламента.

Оценете
(1 глас)

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

нагоре
  • 1
  • 2
Шампионът на Симитли на крачка от почетната стълбица в Гърция

Шампионът на Симитли на крачка…

Понеделник, 19 Февруари 2018

Кмет прескочи тъмната стая на конгреса на БФС

Кмет прескочи тъмната стая на…

Петък, 16 Февруари 2018

Търсене

Login or Register