Menu
Tablet menu

Анти СПИН за Свети Валентин

Мобилен кабинет кацна в центъра на Благоевград. На него бяха направени бързи тестове за ХИВ/СПИН, част от информационно-скринингова кампания на Регионалната здравна инспекция в Благоевград. Студенти от ЮЗУ черпеха минаващите с шоколадови бонбони, раздаваха балони, валентинки с любовни послания и презервативи.  

За поредна година Регионална здравна инспекция Благоевград организира  и провежда здравно-образователни и промотивни дейности за повишаване информираността на населението, отговорно отношение към собственото здраве, промоция на безрисково сексуално поведение на подрастващите и младите хора. Традиционно на 14 февруари се отбелязва Деня на влюбените.

В партньорство с представителите на Местния обществен комитет за „Превенция на ХИВ/СПИН, СПИ и туберкулоза“ към Община Благоевград, доброволци / студенти и ученици/, здравни медиатори и през 2018 г. подготвиха забавни и образователни мероприятия. Не за първи път в инициативите се включиха и деца от ДГ №8 „Вечерница“ Благоевград  с изработване на поздравителни картички до своите родители.

Припомняме, че броят на ХИВ - позитивните расте всяка година. В периода 1986 г. – 27.11.2017 г. в България са регистрирани общо 2 694 лица с ХИВ инфекция, като преди 10 години те са 815 лица.

Оценете
(0 гласа)

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

нагоре
  • 1
  • 2
  • 3

Търсене

Login or Register