Menu
Tablet menu

Анти СПИН за Свети Валентин

Мобилен кабинет кацна в центъра на Благоевград. На него бяха направени бързи тестове за ХИВ/СПИН, част от информационно-скринингова кампания на Регионалната здравна инспекция в Благоевград. Студенти от ЮЗУ черпеха минаващите с шоколадови бонбони, раздаваха балони, валентинки с любовни послания и презервативи.  

За поредна година Регионална здравна инспекция Благоевград организира  и провежда здравно-образователни и промотивни дейности за повишаване информираността на населението, отговорно отношение към собственото здраве, промоция на безрисково сексуално поведение на подрастващите и младите хора. Традиционно на 14 февруари се отбелязва Деня на влюбените.

В партньорство с представителите на Местния обществен комитет за „Превенция на ХИВ/СПИН, СПИ и туберкулоза“ към Община Благоевград, доброволци / студенти и ученици/, здравни медиатори и през 2018 г. подготвиха забавни и образователни мероприятия. Не за първи път в инициативите се включиха и деца от ДГ №8 „Вечерница“ Благоевград  с изработване на поздравителни картички до своите родители.

Припомняме, че броят на ХИВ - позитивните расте всяка година. В периода 1986 г. – 27.11.2017 г. в България са регистрирани общо 2 694 лица с ХИВ инфекция, като преди 10 години те са 815 лица.

Оценете
(0 гласа)

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

нагоре
  • 1
  • 2
Шампионът на Симитли на крачка от почетната стълбица в Гърция

Шампионът на Симитли на крачка…

Понеделник, 19 Февруари 2018

Кмет прескочи тъмната стая на конгреса на БФС

Кмет прескочи тъмната стая на…

Петък, 16 Февруари 2018

Търсене

Login or Register