Menu
Tablet menu

От Американския защитиха партито, срещу което скочиха войводите

Американският университет в Благоевград изпрати официална позиция за партито, срещу което въстанаха от ВМРО. Смятат, че тяхната роля като образователна институция е да възпитават младите хора в демократични и социални ценности, присъщи на нашето съвремие и да изграждат у тях дух на толерантност и подкрепа към различията.

„Като дом на студенти от над 40 държави, различни като култури, етноси, религия и раса, Американският университет има отговорността да мотивира и гради всекидневно взаимно зачитане и уважение между всички свои студенти, независимо от техния произход, култура, полово самоопределение и всякакви други фактори, които внасят различност.

В Американския университет в България съществуват над 40 клуба по интереси – от спорт до бизнес, от предприемачество до политика, от танци до журналистика. Студентите в АУБ се обучават не само в час, но всички извънкласни мероприятия обогатяват образованието им и допринасят за тяхното развитие. В този случай, става въпрос за инициатива на студентски клуб и ние уважаваме желанието им да организират различни събития.

За нас, като образователна институция, е от ключово значение да мотивираме нашите възпитаници да бъдат социално ангажирани към значимите „горещи“ теми, които възникват в  общественото пространство.

 Затова подкрепяме тяхната инициативност и желание да сложат пръст на пулса на времето и да обсъждат наболелите проблеми, а не да ги игнорират. 

 Смятаме, че с всичко това даваме добър пример на младите хора в АУБ, който им позволява след излизане от университета, да се впишат лесно в съвременното глобално общество и да продължат своя живот и кариерно развитие по един толерантен и с уважение към личността начин. По този начин АУБ гради бъдещи социално ангажирани и с демократични възгледи граждани“, се казва още в съобщението от АУБ. 

Припомняме, че войводите се разгневиха и изпратиха писмо до кмета Атанас Камбитов срещу сбирка на лица с нетрадиционна и различна сексуална ориентация. Войводите смятат, че тази  антиобществена инициатива е  в разрез и с християнските ни традиции и човешки норми и искат от кмета да забрани това мероприятие като вредно и опасно.

Оценете
(0 гласа)

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

нагоре
  • 1
  • 2
Шампионът на Симитли на крачка от почетната стълбица в Гърция

Шампионът на Симитли на крачка…

Понеделник, 19 Февруари 2018

Кмет прескочи тъмната стая на конгреса на БФС

Кмет прескочи тъмната стая на…

Петък, 16 Февруари 2018

Търсене

Login or Register