Menu
Tablet menu

От Американския защитиха партито, срещу което скочиха войводите

Американският университет в Благоевград изпрати официална позиция за партито, срещу което въстанаха от ВМРО. Смятат, че тяхната роля като образователна институция е да възпитават младите хора в демократични и социални ценности, присъщи на нашето съвремие и да изграждат у тях дух на толерантност и подкрепа към различията.

„Като дом на студенти от над 40 държави, различни като култури, етноси, религия и раса, Американският университет има отговорността да мотивира и гради всекидневно взаимно зачитане и уважение между всички свои студенти, независимо от техния произход, култура, полово самоопределение и всякакви други фактори, които внасят различност.

В Американския университет в България съществуват над 40 клуба по интереси – от спорт до бизнес, от предприемачество до политика, от танци до журналистика. Студентите в АУБ се обучават не само в час, но всички извънкласни мероприятия обогатяват образованието им и допринасят за тяхното развитие. В този случай, става въпрос за инициатива на студентски клуб и ние уважаваме желанието им да организират различни събития.

За нас, като образователна институция, е от ключово значение да мотивираме нашите възпитаници да бъдат социално ангажирани към значимите „горещи“ теми, които възникват в  общественото пространство.

 Затова подкрепяме тяхната инициативност и желание да сложат пръст на пулса на времето и да обсъждат наболелите проблеми, а не да ги игнорират. 

 Смятаме, че с всичко това даваме добър пример на младите хора в АУБ, който им позволява след излизане от университета, да се впишат лесно в съвременното глобално общество и да продължат своя живот и кариерно развитие по един толерантен и с уважение към личността начин. По този начин АУБ гради бъдещи социално ангажирани и с демократични възгледи граждани“, се казва още в съобщението от АУБ. 

Припомняме, че войводите се разгневиха и изпратиха писмо до кмета Атанас Камбитов срещу сбирка на лица с нетрадиционна и различна сексуална ориентация. Войводите смятат, че тази  антиобществена инициатива е  в разрез и с християнските ни традиции и човешки норми и искат от кмета да забрани това мероприятие като вредно и опасно.

Оценете
(0 гласа)

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

нагоре
  • 1
  • 2
  • 3

Търсене

Login or Register