Menu
Tablet menu

Грейна в нов вид емблематична за Сандански сграда

С ритуален водосвет официално откриха една от емблематичните за културата сгради – Дом на културата в Сандански.С пожелание за по-добро бъдеще на града бе разрязана трикольорна лента пред централния вход на Дома на културата, а като символ за добро партньорство между институциите бе плиснато менче с вода.

Кметът на община Сандански – Кирил Котев подчерта значимостта и необходимостта от една светла, просторна, обновена и приветлива сграда, която е домът на културните прояви в община Сандански, с които е наситен културния календар на общината.

Зам.-министърът – Румен Димитров добави, че за град като Сандански, посещаван от много туристи е изключително важно Домът на културата да е модерен и отговарящ на все по-големите потребности на публиката, туристите и местните.

Поздрав към всички отправи и народният представител – Атанас Стоянов, който отправи адмирации за реализирания проект и съвместната работа на община Сандански и НЧ „Отец Паисий-1919“.

Емоционално и с благодарност към всички, благодарение на които Дом на културата събира и показва творчеството и изкуството и до днес, поздравление отправи и Илияна Тошева – представител на художниците от град Сандански.

В края на официалната церемония ТС „Празник“ показаха с два танца, защо Домът на културата е средище на талантливите деца и младежи, малки и големи от град Сандански и не само.

Сградата на Дома на културата е конструктивно укрепена, положи се външна изолация и се ремонтира изцяло покривът. Всички помещения в сградата имат отоплителна и охладителна система. Прозорците на фоайето на втория етаж бяха намалени с цел помещенията да бъдат превърнати в изложбени зали. Фасадните мраморни пана бяха заменени с гранит, а цветово Домът на културата придоби нов, свеж, модерен в светли гами вид.

Мястото, което от своето построяване през 1979 г. е било само частично ремонтирано, след изпълнение на проекта, се превърна в притегателен културен център, както за посетителите на всички събития, читателите на Библиотеката към НЧ „Отец Паисий-1919“ и всички групи и състави, които извършват своите репетиции в Дома на културата.

Бяха извършени и вътрешни ремонтни дейности за осигуряване на максимален комфорт за всички гости и местни състави и групи.

На събитието присъстваха Румен Димитров – зам.-министър на културата, народният представител – Атанас Стоянов, Катя Василева - експерт на МРРБ, общински съвет, самодейни състави, художници и творци.

Оценете
(0 гласа)

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

нагоре
  • 1
  • 2
  • 3

Търсене

Login or Register