Menu
Tablet menu

Умора спря идването на Стефан Данаилов в Благоевград

Почитателите на големия български актьор Стефан Данаилов останаха разочаровани в Благоевград. Благоевградчани не успяха да се докоснат до един от най- големите актьори на България. Умора възпрепятства идването на Стефан Данаилов в областния център на Пиринско. Ламбо представя книгата си "Романът на моя живот" с турне в страната, което започна още в края на март и премина до момента през 10-ина градове. Авторът на книгата, журналистът Георги Тошев, помоли почитателите му да го извинят, тъй като се е почувствал уморен и не можел да пътува днес.

„Зад фасадата на пича и плейбоя се крие един много уязвим и чуплив човек, и това ми беше на мен най-симпатичното, защото другото е видимо. А някъде отвъд думите написани, изказани вие ще откриете кой е Стефан Данаилов и надявам се да ви стане толкова симпатичен, колкото ми стана и на мен“, каза пред благоевградчани Георги Тошев. До допускането му в неговия свят той го познавал както всички. Смята, че не може да отречем, че той е един последователен политик, за което той макар и на друга позиция дълбоко го уважава за разлика от други, които се менкат от единия край до другия.

G. To6ev

Последователността му смята за голяма негово качество. Едно от последните изречения в книгата е, че той иска да бъде запомнен от всички като Стефан Данаилов- български актьор, защото какъвто и министър да е бил, а той е бил добър министър, какъвто и политик да е, а той се оказа в своята вяра е гледал да спазва критерии за ценности и властта не го е окарикатурила както властта направи с много политици, показва, че и в тази си роля той спазва нормите за някаква почтеност.

Тошев дори малко завижда за живота, който има професорът. И не само, защото имал най-красивите жени, и не само, защото е изиграл най-хубавите роли, и не само, защото е бил толкова обичан, но и толкова отричан, а защото Стефан Данаилов по някакъв, той нарича хашлашко случаен начин, попада в голямата игра, но попадането там го дисциплинира и го превръща в сериозен човек, който повече дава на другите, отколкото запазва за себе си.

В книгата той говори и за болестта си, за неговия доведен син Росен, който буквално е отписан от медицината, за красивите актриси, които са му били повече от партньорки, за сина си Владимир, за който говори спокойно и много точно, за политиката, за целия си живот. От страниците Стефан Данаилов припомня срещите си с редица лидери от близкото минало и настоящето, а не на последно място отбелязва какво му носи преподаването и студентите като вдъхновение.

Накрая на представянето на книгата зрителите в Благоевград видяха и премиерата на филма „Монолог“.

Оценете
(0 гласа)

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

нагоре
  • 1
  • 2
  • 3
Лебедово езеро…

Лебедово езеро…

Събота, 21 Юли 2018

Искаш ли да видиш това:

Искаш ли да видиш това:

Сряда, 18 Юли 2018

Търсене

Login or Register