Menu
Tablet menu

Зрелостници изгоряха заради телефони по време на изпита

Анулираха две работи на зрелостници в Благоевградска област. Абитуриентите са изгонени заради използване на мобилни устройства по време на изпита. Квесторите са реагирали адекватно с намесата си със съставяне на съответните протоколи и уведомяване на Министерството на образованието и науката. Това съобщи Методи Попов, началник на отдел „Инспектиране и организационно-методическа дейност“ към Регионално управление на образованието-Благоевград. Изгонените ученици са от Якоруда и Абланица.

Иначе 2 665 зрелостници са се явили на държавния зрелостен изпит по Български език и литература в Благоевградска област. Стихотворението „Вяра“ се падна на матурата. Зрелостниците писаха по темата „Човекът и вярата“.

2715 пък са седмокласниците от областта, които се явиха на национално външно оценяване.

Седмокласничките от СУИЧЕ Анахита Христова и Йоана Марчева са доволни днес от представянето си. Те обаче се страхуват повече от матурата по математика в сряда. Преразказът на „Седем хайдути и едно магаре“ на Бранислав Нушич се падна на седмокласниците.

Времето обаче ги препънало, тъй като не могли да решат на първия модул някои задачи. „Нямаше как да се завъртиш, да се обърнеш, гледаха те непрекъснато“, така коментираха мерките за сигурност ученичките ,които очакват много добри оценки на изпита.

Резултатите от националното външно оценяване ще бъдат обявени до 6 юни 2018 г., а резултатите от държавните зрелостни изпити - до 13 юни 2018 г.

Оценете
(0 гласа)

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

нагоре
  • 1
  • 2
  • 3

Търсене

Login or Register