Menu
Tablet menu

Лукс социална грижа на 7 дка в Петрич

Дневните центрове за деца и младежи, за възрастни с увреждания в Петрич ще имат нов дом. Ще се настанят в бившето помощно училище, което общината ще ремонтира и адаптира за нуждите на лицата със специални потребности. Сградата на бившетъо помощно училище вече е общинска. Прехвърлянето на собствеността е гласувано от Министерски съвет. Община Петрич влиза във владение на бившето помощно училище „Св.Св. Кирил и Методий”, а в бъдеще на това място ще бъде изграден Обединен център за социални услуги. Тогава ще бъде възможно Дневен център за лица с увреждания над 18 г. „Надежда” и Дневен център за деца с увреждания „Слънце” да бъдат преместени в сграда с повече място, която ще позволи да се обособят занимални, кабинети за рехабилитазиця, дворно пространство за отдих и дейности на открито.

Още в края на миналата година, екипът на кмета Димитър Бръчков, направи постъпки за придобиване имота на бившето помощно училище „Св. Св. Кирил и Методий” безвъзмездно. Сградата е неизползваема от близо 20 години, почти е разрушена и ограбена. Предвид факта, че не се стопанисва, в началото на тази година, в сградата избухна и пожар, който нанесе допълнително щети. Общата площ на обекта е 7 372 кв.м. Намира се на входен булевард в град Петрич.

Това е пордедна стъпка към придобиване на собственост от общината на разпилени по различни ведомства и министерства активи в Петрич. Припомняме, екипът Бръчков приключи процедурите по придобиване в собственост на 54 дка държавен терен, който се отреди за градски парк, на 7,665 дка от „Напоителни системи” ЕАД за разширяване в двулентов на пътя към комплекс „Ванга”, м. Рупите, на спортната зала в Гранично поделение. Направени са постъпки също за част от бившия стрелкови комплекс край Петрич, както и за имот на Министерство на правосъдието в центъра на града.

Оценете
(0 гласа)

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

нагоре
  • 1
  • 2
  • 3
Искаш ли да видиш това:

Искаш ли да видиш това:

Сряда, 18 Юли 2018

Празнуват  Марин, Марина...

Празнуват Марин, Марина...

Вторник, 17 Юли 2018

Света Марина в Ракитна

Света Марина в Ракитна

Понеделник, 16 Юли 2018

Търсене

Login or Register