Menu
Tablet menu

От Пирин скочиха срещу съдийството

С декларация излезе  ръководството, треньорите и футболистите на ОФК Пирин ЕООД Благоевград.
Те  изразяват  гласно несъгласието и възмущението си срещу тенденциозното съдийство от страна на съдийската бригада, по време на двубоя от 19 кръг на Първа лига между Левски и Пирин.
„ОФК Пирин рядко коментира и влиза в полемика с реферите и ръководството на българското съдийство, но вчерашният двубой бе предрешен с помощта на грешни отсъждания. Визираме конкретно ситуации от първото полувреме - две несъществуващи засади при обещаващи голови атаки за ОФК Пирин и отсъждане на абсурдна дузпа в полза на домакините.
 
Преди година, в подобен сценарий се озовахме при гостуване на Нефтохимик в Бургас. Тогава ние чинно подадохме жалба до Съдийската комисия на БФС, а в последствие ни бе отговорено, че, Да, има дузпа за Пирин при резултат 0:0, но бидейки пропусната от главния рефер, това не е предрешило крайния изход от двубоя ( загубен впоследствие ). Е, за нас, една измислена дузпа вчера предреши крайния изход и искаме последствия.
 
Бихме искали да обърнем внимание, чрез тази декларация, на цялостната ситуация, а именно, с цялото уважение към всички отговорни фактори и рефери, да престанат да се крият и обосновават грешни решения зад и на гърба на уважаван специалист в съдийството, какъвто безспорно е Марк Бата.
Уважаеми колеги, апелираме още, Съдийската комисия сериозно да обърне внимание на кадровия си потенциал и качества. Със сигурност в България има можещи и способни рефери, за това не се съмняваме. Притеснителна е явната ангажираност към налагането на неможещите”, се казва в декларацията.
 
Пиpин загyби c 0:3 от Левcки вчеpа, пpи гоcтyването cи на cтадион „Гeоpги Аcпаpyxов“.
 
Оценете
(0 гласа)

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

нагоре

Търсене

Login or Register