Menu
Tablet menu

Министър Кралев разкри ползата от европредседателството за спорта в Благоевград

Министърът на спорта Красен  Кралев избра Благоевград, за да представи приоритетите на Българското европредседателство в секторите Спорт и Младеж. Благоевград е избран, тъй като това е един от най-младите градове  в България, един от най-големите младежки центрове. Може да се направят още много неща като помощ на спорта за младежките организации в Благоевград, категоричен е Кралев.  Ползата от нашето председателство разясни министърът, както и предизвикателствата  и голямата отговорност. Добрата спортна инфраструктура, реновирани спортни зали,  нов басейн десетки спортни площадки, поддържани бази и се предоставят безплатно за спортните клубове, похвали се и кметът Атанас Камбитов. 
 
При голям интерес от спортисти, треньори и ученици премина обучението за това какво предстои на България. Приоритетите бяха представени от министър Кралев. Утвърждаване на европейските ценности чрез спорт, борба срещу употребата на допинг в спорта, спортът за всички като средство за интеграция и мост между традициите и иновациите. Министърът посочи и събитията, които ще се провеждат в областта на спорта по време на Европредседателството. 24 и 25 януари ще има семинар за предотвратяване на употребата на допинга в професионалния спорт и в спорта за всички чрез обучение и разследване. 11-13 юни ще има среща на генералните директори по спорт и конференция на тема: „Спортът за всички като инструмент за интеграция и мост между традиции и иновации“. 
 
На срещата присъстваха областният управител Бисер Михайлов и кметовете на Благоевград и Симитли Атанас Камбитов и Апостол Апостолов.
Оценете
(0 гласа)

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

нагоре

Търсене

Login or Register