Menu
Tablet menu

Отказват участие на малките орлета в елитната футболна група

ОФК Пирин Благоевград  се разбунтува от отказаното място в новосформиращата се елитна футболна група за деца до 15 години.
До клуба е достигнала информация, без да е получено официално уведомление. Според тази информация, която към момента все още не е обявена официално и не е утвърдена от изпълкома на БФС, в тази републиканска група ще вземат участие всички отбори от Първа лига, без два, както и четири отбора, подбрани на регионален принцип. 
 
„Крайно недоумение буди в нас информацията, че на ОФК Пирин е отказано участие. Този отказ, поне към момента, не е аргументиран и обоснован, и най-лошото, изглежда тотално и умишлено предрешен. 
С този отказ, талантлив набор от деца родени през 2004 г. се лишава от възможността да се състезава с най-добрите отбори в България. Поглеждайки предварително обявения състав на Елитна група U15, повече от крещяща е липсата на отбор от Югозападна България ( изключваме София, която реално ще има пет участника ). 
ОФК Пирин ЕООД Благоевград намира така взетото решение за крайно недалновидно и обидно спрямо клуба и областния център.
 
Категорично смеем да твърдим, че школата на Югозападна България заслужава по-сериозно и окуражително внимание. Поглеждайки съставите на националните отбори в последните 15-20 години, спокойно можем да твърдим, че продуктите на ДЮШ на школите в Благоевград и региона са сърцето на всичките ни представителни гарнитури.
 
В тази връзка, намираме подлежащия за одобрение и предложен състав на новата Елитна група U15 за абсолютно неприемлив и искрено се надяваме, с поглед към доброто бъдеще на българския
футбол, имената на отборите, които ще вземат участие, да бъдат преразгледани“, пишат от клуба до председателя на БФС Борислав Михайлов, до изпълнителния комитет на БФС, до секретаря на комисията за Детско-юношески футбол към БФС  Делян Асенов.
Оценете
(0 гласа)

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

нагоре

Търсене

Login or Register