Menu
Tablet menu

(снимки) 3-годишни на турнир по спортна гимнастика

Над 200 деца, грации, таланти в спортната гимнастика се състезават тази събота и неделя в Благоевград. Официално започнаха състезателните дисциплини на XIV издание на Международния турнир по спортна гимнастика „Любчо Солачки“. Над 230 участници от шест държави, в рамките на два дни, ще покажат своите умения пред погледите на съдиите в зала „Скаптопара“. Състезават се участници на клубове от България, Англия, Гърция, Сърбия, Кипър, Македония. Председателят на ГК „Любчо Солачки” благодари на кмета д-р Атанас Камбитов и Община Благоевград за подкрепата и условията, които осигурява на спортистите в Благоевград.

„Устойчивостта на събитието и фактът, че всяка година събира състезатели и треньори от страната и света, означава, че Вашата работа има позитивна оценка и вървите във вярната посока за нейното запазване и надграждане. Фактът, че толкова много млади хора спортуват, обичат спорта, имат своето бъдеще и своето място на челната позиция, ни дава мотивацията да работим като Община за подобряване на базите и тяхното увеличение, за да може тези талантливи състезатели да имат своето достойно място за тренировки и турнири, именно тук, в Благоевград“, бе отбелязано като приветствие от кмета Камбитов.

Международният турнир по спортна гимнастика "Любчо Солачки" се провежда от 2003 г. Той се организира с подкрепата на общината от благоевградския гимнастически клуб "Любчо Солачки". В момента в клуба тренират над 80 деца на възраст между 3 и 16 години. Най-добрите от тях са в полезрението на селекционерите на националните отбори по спортна гимнастика. Целта на ГК "Любчо Солачки" е да популяризира гимнастиката и да превърне Благоевград в едни от водещите центрове на този спорт, като предлага условия за качествена подготовка и изява на подрастващите и младите спортисти.

Оценете
(0 гласа)

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

нагоре
  • 1
  • 2
  • 3

Търсене

Login or Register