Menu
Tablet menu

(видео) Селско училище инвестира собствени средства в спорт за децата

В истински празник за цяло село се превърна откриването на нова спортна площадка в училището. На ново футбол, народна топка, волейбол и гимнастика ще играят децата от училището в село Дъбница. В многолюдното село училището е обединено. По новия класификатор там се учат деца чак до 10-ти клас.  Още в края на миналата година местната власт в Дъбница и училищното ръководство поиска съдействие за разширяване на материалната база и нови класни стаи. Със собствени средства пък директорът на училище „Христо Ботев“ съумя да направи чисто нова площадка за спорт. Парите са от преходни финансови остатъци.  Стойността на съоръжението възлиза приблизително 90 000 лв. „Това е само първата част от големият училищен проект за изграждане на комплекс от модерни спортни съоръжения. Проектът се финансира изцяло от бюджета на училището за което се ползват преходните финансови остатъци от бюджета в рамките на 8 -9 години“, поясни директорът на училището Илия Цацев.

Откриването бе по всички правила, с празнична програма, рязане на лента и менче с вода. Трикольорната лента прерязаха Борислав Иванов, ст. експерт на РУО Благоевград, зам. кметът на община Гърмен, Вили Цветкова и представител на фирмата-изпълнител на строежа.

Самодейни училищни певчески и танцови формации създадоха истинско празнично настроение на събитието, а демонстрационната футболна среща между два отбора, ученици срещу учители накара присъстващите на приятното събитие да преживеят първите спортни емоции на новооткритата площадка. 

Оценете
(0 гласа)

Медия

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

нагоре
  • 1
  • 2
  • 3

Търсене

Login or Register