Menu
Tablet menu

Спортна академия подготвя шампиони, най-много мераклиите - футболисти

Ученици от първи до 12 клас в Гоце Делчев ще тренират безплатно пет вида спорт в „Спортна академия“. 
Стартира новата тренировъчна година за „Спортна академия“. Общинският проект дава възможност на всички ученици от първи до дванадесети клас да се обучават и тренират безплатно любимия си спорт под вещото ръководство на професионални треньори.
 
„Академията“ в Гоце Делчев е общински проект, началото на който бе поставено милата година. Големият интерес на деца, които дойдоха да се запишат в спортната зала „Арена – Неврокоп“ показва, че идеята на общината е правилна и навременна.
В присъствието на Костадин Харисков, представител, на общината, отговарящ за младежта и спорта, административната управа на спортната зала и треньорите по различните видове спорт, 264 деца придружени от родителите си, избраха и се записаха да се обучават и тренират в пет вида спорт.
 
Естествено, най-много бяха мераклиите да станат футболисти – 120 деца. Шейсет и трима пък избраха да се занимават със следващия по популярност в града спорт – хандбал. За баскетбол се записаха 53 ученика, а за волейбол 15 и за тенис на корт 16 деца. Учениците са от първи до дванадесети клас и са представители и на всичките три основни и три средни училища в града.
Оценете
(0 гласа)

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

нагоре
  • 1
  • 2
  • 3

Търсене

Login or Register