Menu
Tablet menu

Министър Кралев в Благоевград: До 14 спортисти се хващат с допинг

България никога не била от страните, които имат голям брой заловени състезатели с употреба на забранени субстанции, заяви министърът на спорта Красен Кралев в Благоевград. Средно годишно са между 12 и 14, от които повечето са аматьори, които са недостатъчно подготвени. „Знаем неприятния случай с вдигането на тежести, които периодично изпадат в подобни ситуации. Но и там нещата вече са под контрол и са изчистени“, твърди министърът. 
 
По думите му през последните години се  инвестира много в инфраструктурата, за да привлекат децата в спорта. Относно ремонта на стадиона в Благоевград и поставянето на козирка, министър Кралев посочи, че този въпрос не е коментиран и няма при него подадена такава заявка. „С тази година сме изчерпали проблемните стадиони. През следващата година може да мислим да помагаме и да довършваме там, където има нужда“, уточни Кралев.
 
За това, че професионалисти трябва да бъдат учителите по физическо в училищата, министър Кралев уточни, че законът за предучилищното  и училищното възпитание  е приет преди 2 години. Въпросът стои пред директорите на самите училища да започнат да изпълняват. Професионални треньори трябва да влизат  и в третия час по физическо възпитание и спорт в училищата. 
Оценете
(0 гласа)

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

нагоре
  • 1
  • 2
  • 3
Празнуват  Марин, Марина...

Празнуват Марин, Марина...

Вторник, 17 Юли 2018

Света Марина в Ракитна

Света Марина в Ракитна

Понеделник, 16 Юли 2018

Търсене

Login or Register