Menu
Tablet menu

Глобяват мъж от Гоце Делчев за разрушени гнезда на лястовици

Никола Руйчев от Гоце Делчев ще бъде глобен  за извършено нарушение от Закона за биологичното разнообразие. Той  разрушил с помощта на дървен прът 5-6 гнезда от фасадата на кметството на с. Крушево, общ. Гърмен на вида Градска лястовица. Екземплярът от вида Градска лястовица е включен в Приложение №3 /защитени видове/ от Закона за биологичното разнообразие, съобщават от Регионалната инспекция по околна среда и водите.
 
Сдружение „ЗА ДИВА ПРИРОДА – БАЛКАНИ“ от София пък не е подало в РИОСВ – Благоевград заявление за регистрация и не е регистрирало получени диви животни от вида вълк, родени на 15.05.2017 г., женски и мъжки екземпляр в 14-дневен срок от датата на придобиването им.
Стоимен Пандурски от  Кочериново превърнал ливадата си в обработваема земя, като нарушил забраната на министъра на околната среда и водите за обявяване на защитена зона „Кочериново“.
 
Фирма „АГРОЛАНД“ със седалище в Хаджидимово също превръща пасища, мера в обработваеми земи в нарушение на забраната. В режим на конкретизиране размера на глобите им са изброените фирми и граждани от екоинспекторите. 
Оценете
(0 гласа)

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

нагоре
  • 1
  • 2
  • 3

Търсене

Login or Register