Menu
Tablet menu

Разлог се готви за празниците

Коледното дръвче в центъра на град Разлог ще бъде запалено на 7 декември. Тържеството за запалването на светлините ще започне в 17.30 часа, а малки и големи ще могат да се насладят на интересната коледна постановка „Коледари-сурвакари“ на Общински куклен театър-Благоевград. 
 
Заедно с коледното дръвче, празнични светлини ще огреят и улиците и центъра на гр. Разлог. Хиляди лампички, светещи гирлянди, светлинни пана с коледни мотиви ще придадат още по-голямо празнично настроение на жителите и гостите на град Разлог. 
 
На 14 декември от 16.30 часа в Многофункционалната зала на читалището ще се проведе детски коледен концерт и посрещане на Дядо Коледа.
Един от най-дълго чаканите моменти през годината в Разлог е Новогодишният кукерски карнавал. Той се провежда на 1 януари, а началният час е 10.30 ч. В него ще вземат участие всичките седем квартала на град Разлог, които ще представят обичая по гонене на злите сили.
 
С настъпването на новата година във всеки човек заживява надеждата за новото по-добро начало, вярата в бъдещите дни и желанието да ги изживеем заедно, щастливо и мирно. Именно затова 1 януари е толкова важен за жителите на Разлог-този ден дава възможност на всеки да се откъсне от лошото и да продължи през Новата година зареден с доброта и сила за постигане на мечтите.
Оценете
(0 гласа)

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

нагоре
  • 1
  • 2
  • 3

Търсене

Login or Register