Menu
Tablet menu

Tаланти от гоцеделчевското Първо ОУ представят Пиринско на фестивал

Учениците от пети клас, с преподавател г-жа Динева се представиха отлично и се класираха за националния кръг на Фестивала на авторска драматургия и театър на английски език. Те са в  първа възрастова група – ученици от ІV клас до VІІІ неинтензивен клас включително, които изучават английски език в училище. Фестивалът се организира от МОН, с подкрепата на Британския съвет в България и посолството на САЩ.
Актьорите ни представиха авторска разработка „Малката цветарка“ пред компетентно жури с председател старши експерт по чужди езици г-жа Стоименова от РУО Благоевград.
 
Оценяваха се както нивото на владеене на езика и ясното и добро произношение на репликите, така и сценично поведение, костюми и декори, оригиналност на драматургия. Сценарият и режисурата на постановката са на г-жа Динева. Тя успя да изгради и подготви екип от ученици, отлично владеещи езика в неговата творческа същност. Театралната атмосфера бе създадена от декорите, нарисувани от г-н Сърбов и от музикалното оформление на г-н Динев. Младите таланти ще представят Първо и област Благоевград на 10 и 11 март на Националния кръг на фестивала в град Ловеч.
Оценете
(0 гласа)

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

нагоре

Търсене

Login or Register