Menu
Tablet menu

Tаланти от гоцеделчевското Първо ОУ представят Пиринско на фестивал

Учениците от пети клас, с преподавател г-жа Динева се представиха отлично и се класираха за националния кръг на Фестивала на авторска драматургия и театър на английски език. Те са в  първа възрастова група – ученици от ІV клас до VІІІ неинтензивен клас включително, които изучават английски език в училище. Фестивалът се организира от МОН, с подкрепата на Британския съвет в България и посолството на САЩ.
Актьорите ни представиха авторска разработка „Малката цветарка“ пред компетентно жури с председател старши експерт по чужди езици г-жа Стоименова от РУО Благоевград.
 
Оценяваха се както нивото на владеене на езика и ясното и добро произношение на репликите, така и сценично поведение, костюми и декори, оригиналност на драматургия. Сценарият и режисурата на постановката са на г-жа Динева. Тя успя да изгради и подготви екип от ученици, отлично владеещи езика в неговата творческа същност. Театралната атмосфера бе създадена от декорите, нарисувани от г-н Сърбов и от музикалното оформление на г-н Динев. Младите таланти ще представят Първо и област Благоевград на 10 и 11 март на Националния кръг на фестивала в град Ловеч.
Оценете
(0 гласа)

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

нагоре
  • 1
  • 2
Шампионът на Симитли на крачка от почетната стълбица в Гърция

Шампионът на Симитли на крачка…

Понеделник, 19 Февруари 2018

Кмет прескочи тъмната стая на конгреса на БФС

Кмет прескочи тъмната стая на…

Петък, 16 Февруари 2018

Търсене

Login or Register