Menu
Tablet menu

И 20-годишните на кардиолог! Задължително!

Благоевград е с блестящи лекари, които се грижат за сърцето. Кардиолозите в Благоевград имат похвала от българската лига по хипертопния, които са и организатори на профилактичните полеви тестове за сърдечни проблеми. На 17-ти май- Световен ден на хипертонията, пункт имаше в Благоевгрд и други големи български градове. От 20-до 80-годишни се наредиха на опашка в Благоевград да проверят сърцето си. Специален апарат за кръвно търси и улавя предсърдното мъждение. Това е аритмия, която е изключително сложна за засичане и апаратите, това е тяхната главна цел, да го намерят. При наличие – специалистите по здравни грижи в мобилния пункт, препращат към лекар специалист. „В Благоевград имате изключително добри кардиолози. 70-годишни баби имат по-добро кръвно от моето“, казват специалисти, които имат наблюдения от резултатите при полеви изследвания в Благоевград и от миналата година.

За първите два часа от кампанията през деня бяха преминали стотина благоевградчани. Предсърдно мъждение апаратите са уловили при 4-5 граждани. Оказва се, грижа ги е за сърцето предимно непушачите. Впечатлени бяха специалистите по здравни грижи, колко малко са пушачите, преминали теста – единици.

От мобилния пункт за първичен тест на сърдечната дейност обръщат внимание на всички:

Задължително трябва човек да минава на проверка за сърцето. Такива състояния не ги интересува възрастта. 20-годишните не са застраховани. Да отидеш на кардиолог няма възраст! Колкото по-рано, толкова по-добре е и за сърдечните заболявания, какво за всички здравни неразположения.

Оценете
(1 глас)

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

нагоре
  • 1
  • 2
  • 3

Търсене

Login or Register