Menu
Tablet menu

Италиански специалитети с билки бърка топ готвач на Еньовден в Делчево

Живописното село Делчево за поредна година ще бъде домакин на традиционния летен фестивал „Еньовденски тайнства”, който тази година ще се проведе на 23 и 24 юни /петък и събота/. Основен организатор на фестивала е община Гоце Делчев.
Програма в първия ден – петък, ще започне в 17.00 часа със състезание по колоездене. Неговият старт ще бъде даден при магазин „Екстра“ в гр. Гоце Делчев /бившия Валан/, а финалът ще бъде в село Делчево. По-късно, малки и големи ще могат да се включат в приключенска разходка по пътеките около селото за бране на билки и цветя. Младите момичета ще участват в ритуала „Мълчана вода” в местността „Вълчова тумба”.
 
Съботният ден ще започне с посрещане на слънцето и бране на билки в местността „Вълчова тумба”. След това ще ви очакваме в ателие „Изработване на еньовски венци”. И тази година Еньовата буля ще отправи своята благословия, а всички, които желаят ще могат да се проврат през Еньовския венец за здраве и късмет. На мегдана в Делчево ще има и още едно ателие – по грънчарство. Освен това, ще научите някои магически еньовски тайни за билките, ще се запознаете с интересни рецепти на вкусни ястия, приготвени от учениците от ПГ по МСС „Пейо Яворов“.
Специален гост на фестивала тази година ще бъде топ-готвачът ЛЕО Бианки. Той ще сготви на мегдана в селото вкусни италиански специалитети, подправени с много билки.
И тази година на площада в китното село ще има благотворителен базар „Билки за лек и вкус“, където всеки ще може да си закупи билка, а със събраните средства ще се подпомогнат жени с онкологични заболявания от Гоце Делчев и региона.
 
В традиционната Еньовска фолклорна палитра, която ще започне на мегдана по обед, ще участват Танцова формация „Неврокопчанче“ с ръководител Костадин Гьоргов и Даниела Георгиева.
Вечерта, за всички любители на съвременната българска музика е специалното участие на певицата ДАРА. Концертът на популярната певица и участничка в шоуто Х фактор започва в 19.00 часа и ще бъде на площада в село Делчево.
Нека се потопим заедно в магията на приказното село Делчево и открием летните тайнства на Еньовден!
Оценете
(0 гласа)

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

нагоре

Търсене

Login or Register