Фенове на Левски в бомбена атака към полицията

Полицаите едва опазиха футболистите на Левски от феновете им след равенството на сините с новака в А-група- Пирин Гоце Делчев. Екшън по американски сценарий… това се случи в четвъртък след мача в Неврокоп. По предварителна уговорка, полицията е поела ескорта на футболистите от Гоце Делчев до Благоевград. Въпреки полицейския ескорт, феновете препречиха пътя им в местността Предел. За саморазправа с допусналите равенство футболисти.

Мерцедес, натъпкан с фенове, препречил пътя на рейса, заедно с двете патрулки и полицейски бус. За да предотвратят сблъсък между футболисти и фенове, униформените направили защитен обръч на автобуса. Феновете се нахвърлили с псувни и ругатни. Наложило се употребата на сълзотворен спрей от страна на полицаите. Феновете отвърнали с бомба в полицейския бус.

В резултат са нанесени материални щети, които са в процес на установяване. След напускането на местопроизшествието нарушителите са се отправили с автомобилите си в посока град София, задържани са при полигона край Благоевград.

29 заклети привърженици на Левски са глобени.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *