Проектът „Изкуството в действие” презентира творби на родни художници пред бизнеса

Проектът на Българската търговско-промишлена палата – „Изкуството в действие“ ще популяризира активно най-добрите творби на преподаватели и студенти от Факултета по изкуствата на Югозападния университет. Серия от съвместни изложби ще бъдат презентирани пред бизнеса на България.

Проектът „Изкуството в действие“ – модерно изкуство за модерни хора има амбициите да визуализира нов атрактивен начин на презентиране на съвременно изкуство през пърформънси, арт инсталации, студентски спектакли, модни събития и други специални събития.

Откриването ще бъде на 2 април от 11:00 часа в галерията на палатата на ул. „Искър “ 9, в София. Тогава преподавателите от Катедра „Изобразително изкуство“ на Факултета по изкуствата ще представят своя изложба, включваща 30 произведения от живопис, графика и скулптура. Студенти от Факултета ще поздравят присъстващите с музикални изпълнения и модно ревю.

„Изкуството в действие” е проектът на Българската търговско-промишлена палата, който ще разпространява в информационното пространство в продължение на 12 месеца творчеството на два български университета – ЮЗУ „Неофит Рилски“ и Нов български университет.

Инвестирането в стойностни произведения на родното изобразително изкуство става все по-популярно сред българи с добри финасови възможности. Набира сила и тенденцията, капиталовложението в творби да се разбира като не по-малко ценно от вложението в скъпоценности.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *