Дозата на красотата в лековитите цветя

Защото навън става все по-топло и времето е все по-подходящо за разходка сред природата, защото сме на старта на излетите в планината и пикниците на открито…. Трябва да знаем правилата за безопасно и отговорно поведение в планината. За да избегнем инцидент.

Но ако попаднем в беда или в инцидент в планината – как да реагираме? Опитните планински спасители знаят. И казват обобщени най-важните правила. Например – задължително да имаме термо фолио в раницата, което тежи не повече от 20-тина грама. Но върши отлична работа, запазвайки телесната температура. Понякога може да е и животоспасяващо, при хипотермия и опасност от измръзване, например.

И ако казвате, че темата за спасяване в планината е далеч от вас и вашата същност, със сигурност рецептите за имуностимулиране през пролетта, когато организмът ни е напълно изтощен, са важни за всеки. В основата на рецептата е билката пурпурна ехинацея. Тя е с уникални лечебни свойства – за какво помага – в „Добро утро с БНТ 2“  разказва единственият производител на билката в Югозападна България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *