снимка: Facebook

Съдебни охранители и служители на ареста спукаха балона на празните обещания в Благоевград

С балони и плакати служителите от съдебна охрана и арестите в Благоевград излязоха на събрание на открито. Така те нарекоха своя протест. 
„Балонът е символ на това, с което е изпълнен – въздух. С това бяха подплатени предизборните политически обещания на всички партии през последните 10 години. На всички им е много ясно по време на избори какви мерки трябва да се предприемат, но балончетата се спукват веднага след изборите. В сектор „Сигурност“ надуха балона, обаче го спукаха наполовина“, заяви Веселин Петров.
 
Служителите са недоволни от разделението, което направи правителството в сектор „Сигурност“, което е към министерство на правосъдието, с увеличението на заплатите на колегите им от полицията. „Ние сме от различни министерства, но работим с един и същи контингент. Престъпният контингент се върти в нашите три  служби- полиция, арести, охрана. Работим с убийци, изнасилвачи, цигани, болни, работим с маски  и ръкавици заради болестите.
 
Боравим с оръжие. С тази разлика, която правят между нас, не че ни настройват един срещу друг, но ни обезкуражават. Това води до демотивация на личния състав.  В нашата служба мотивът е  с много голямо значение, защото винаги си нащрек пред една опасност, която те грози и винаги трябва да се доверяваш на колегата  и тази разлика е много опасна“, заяви председателят на синдикалната организация Гаврил Митушев. 
 
Той е категоричен, че и на колегите им не са достатъчно парите. Но техните искания са да има изравняване на възнагражденията, защото трудът им  е еднакъв. 
 
В Благоевград на протеста бяха и служители от Сандански, Разлог, подкрепени бяха от полицаи, от служители от ареста.
 
„Разделят ни като служители, всички служим на тази държава и се оказва, че някои са повече служители от другите. Има съществена разлика между нас и МВР. Не е нормално хора, работещи в една  и съща сфера, с един и същи криминален контингент и трудът им да бъде оценяван различно. Разликата се изразява както в месечното възнаграждение, така и в парите, които се дават за специфични условия на труд. С един и същи престъпник работим всички. Това че сме в различни министерства не прави работата по-различна“, твърди и Веселин Петров. 
 
Ако не се предприемат мерки, те ще продължат със събрания на открито в по-голям мащаб. Най-вероятно пред министерство, правителство, както реши синдикалният съвет.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *