Банско в търсене на нови пазари в Арабския свят

В търсене на нови пазари, Банско взе участие за първи път в най-голямото туристическо изложение в Арабския свят – Arabian Travel Market. То се провежда в столицата на Обединените арабски емирства, Дубай. Високо платежоспособният турист от тази част на света, подобно на останалите туристи, търси не само почивка, но и нови преживявания.

Наши предимства са отличните климатични условия и красивата природа, която предлага комфорт в пътуването и близки разстояния за бързо предвижване. Това е коментирал кметът Георги Икономов по време на проведените срещи с туроператори и агенции, които изявили интерес към летните форми на туризъм, които предлага курорта Банско, както и прохладата на планината.

Паралелно с професионалните срещи, Икономов провел официални разговори с посланика ни в ОАЕ – Богдан Коларов, както и с генералния ни консул, Иван Йорданов. С тях разговарял за насоките, в които да се съсредоточим за привличането на този тип туристи, и за продължаването на създадените по време на проведения туристически форум контакти.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *