И общинските съветници от ГЕРБ се щракнаха на разкопките

Общинските съветници от групата на ПП ГЕРБ в ОбС – Благоевград посетиха разкопките край Благоевград, за да се запознаят на място с уникалните находки, които може да се окажат древният град Скаптопара.

Всички съветници изразиха единодушно и категорично мнение, че всяването на излишно напрежение само ще попречи на работата на експертните групи. Според тях от изключително значение е всички открити артефакти да бъдат запазени, а древният град да се превърне в една от културно-историческите забележителности на Благоевград и страната ни.

Общинските съветници на ГЕРБ се увериха, че на мястото на разкопките няма никакви строителни дейности. „И магистрала „Струма“, и новооткритото древно селище са от голямо значение за Благоевград и цялата област, затова е необходимо да се намери баланс при взимането на решението какви ще са последващите действия. Сега на ход са експертите, които ще изкажат своето становище как точно ще бъде проектирана автомагистрала „Струма“, за да се запази историческото наследство“, коментираха съветниците на ГЕРБ.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *