(видео) Гугутка жени Виолин

Всички сме виждали цигански сватби или годежи. Те се правят шумно, музиката кънти, става страшно джамбуре, но обикновено в махалата им.  Само че не всички сте виждали цигански годеж  насред благоевградски квартал, пред блоковете, пред очите на хиляди живеещи. Наизвадиха се някакви дъски, които се сглобиха за маси, столове, пейки. На какво бяха подложени хиляди хора обаче, когато пристигна около обяд музиката с тонколоните, певец, оркестър и  загърмя.
Загърмяха кючеците, всичко във въздуха вибрираше, в апартаментите при затворени прозорци не можеше да се стои. Трябваше или да се изнесеш, или да се включиш в купона, защото Гугутка жени Виолин. Гугутка, на нея наистина така й е името, а не е прякор, сгодяваше сина си Виолин. А как се беше издокарала само Гугутка, то не бяха букли в косите, то не беше дълга червена рокля с дантели. В червена рокля беше и младата й снаха , с която дори танцуваха блус.
Младоженецът също беше се барнал в червена риза. Имаше си  и камера естествено, която да увековечи голямото събитие, защото Гугутка жени Виолин.  Най-активна в танците беше естествено майката на младоженеца Гугутка, която не престана да вие кючеци, качвайки се на стола. Гостите на тържеството бяха 50-ина, но имаш чувството, че са 500.
Всичко това се случва в един от благоевградските квартали „Ален мак“. Музиката гърмеше на километри, чуваше се навсякъде в целия квартал и в съседните дори. На какво издевателство бяха подложени хилядите, живеещи в квартала, само те си знаят. И най-лошото е, че това не беше в рамките на няколко часа. Хората си мислеха, че това ще продължи два-три дни, до късно през нощта, така както си му е редът в циганските тържества. Опасявахме се и от скандали, защото вече имаше и солидно подпийнали роми, разсъблечени, голи до кръста.
О, Боже! Каква беше изненадата ни, когато изведнъж към 19 часа музиката спря. Не можеш да повярваш, че това се случва.  Но, да. Случи се. Разотидоха се по живо, по здраво и нямаше среднощни децибели. Е, тук трябва да ги похвалим. Въпреки 7-часовото кънтене през целия ден, ромите  спряха тържеството или се изнесоха в махалата, няма значение, но все пак  си отдъхнахме.
<iframe width=“560″ height=“315″ src=“https://www.youtube.com/embed/6tNX_q5IZck“ frameborder=“0″ allow=“autoplay; encrypted-media“ allowfullscreen></iframe>


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *